Memphis: "De fans in het stadion hielpen enorm"

14 juni 2021, 11:35

Memphis Depay bleef ondanks de euforie rond de gewonnen openingswedstrijd van Oranje tegen Oekraïne (3-2) ook kritisch. Hij weet dat de tegendoelpunten die kort na elkaar werden weggegeven onnodig waren. "Het is heerlijk om de eerste wedstrijd te winnen, maar we maken het onnodig spannend."

"Als je hem er dan zo nog uit haalt is dat wel lekker", vervolgde Memphis, die lovend was over matchwinner Denzel Dumfries. "Ik ben superblij voor Denzel. Het was z'n eerst en een heel belangrijk", zei de spits tegenover de NOS. Hoewel het een goed kopdoelpunt was, miste Dumfries in de eerste helft juist nog een grote kans met het hoofd. "Hij kan goed koppen", verzekerde Memphis. "Hij weet dat die eerste erin moest en zei in de rust: 'ik ga het goedmaken'. Dat heeft hij gedaan."

De kopbal van Dumfries was niet bepaald de enige kans die Oranje, dat met 0-0 ging rusten, er niet in kreeg. "Dat is frustrerend. Het eerste kwartier creëer je drie, vier kansen. Daar moeten er één of twee van in. Dan maak je het jezelf makkelijker. Dat gebeurde niet, dus dan moet je het vertrouwen behouden en proberen te blijven creëren, ook al weet je dat Oekraïne het ons heel moeilijk maakt. Ze maken het heel klein en gaan allemaal in de zestien hangen. Er was weinig ruimte, maar die ruimtes komen uiteindelijk wel. Dan zie je ook gelijk dat wij gevaarlijk kunnen zijn en kunnen scoren." 

Fans in het stadion

Dat Oranje de wedstrijd in de slotfase nog kon beslissen, lag volgens Memphis ook zeker deels aan de fans die in het stadion weer aanwezig konden zijn. "Ik denk dat dat enorm hielp vandaag. Dan merk je toch dat dat extra kracht geeft, daar zijn we heel blij mee." Daar kwam bij dat het de eerste wedstrijd op een eindtoernooi in zeven jaar tijd was voor Nederland. "Dat is een speciaal moment, zeker met mensen in het stadion en je familie erbij. Dan is het heerlijk als je die eerste gewoon wint, maar er is nog genoeg werk aan de winkel. We kunnen even genieten en dan moet de focus weer op de volgende."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen