Ronaldo denkt niet aan transfer: "Focus op winnen EK"

14 juni 2021, 18:03

Cristiano Ronaldo maakt zich op voor zijn vijfde EK-deelname in zijn imposante loopbaan. De all-time topscorer van Portugal begint dinsdag aan het toernooi met een wedstrijd tegen Hongarije. Voorafgaand aan de wedstrijd werd hij veel gevraagd naar zijn toekomst, maar de speler van Juventus heeft besloten daar geen aandacht aan te schenken.

"Ik speel al achttien jaar op het hoogste niveau. Ik maak me niet zo druk over mijn toekomst", aldus de sterspeler op een persconferentie. "Ik denk dat ik op mijn achttiende niet had kunnen slapen, maar nu ben ik 36. Of ik bij Juventus blijf? Dat maakt me nu niet zo veel uit. Wat er gebeurt, zien we wel. Ik ben volledig gefocust op het winnen van het Europees kampioenschap."

Portugal behoort tot de poule des doods met tegenstanders Duitsland, Frankrijk en Hongarije. "We hebben er heel veel zin in", aldus de sterspeler. "Het is voor ons heel belangrijk om goed aan het toernooi te beginnen." De aanvaller begint aan zijn vijfde EK, een all-time record. "Natuurlijk is dat mooi, maar het meest belangrijke is vanaf nu de teamprestatie. We hebben een jonge ploeg, maar we zijn er zeker klaar voor."

Het is nog niet helemaal duidelijk op welke positie Ronaldo zal gaan spelen. Zelf heeft hij geen voorkeur. "Ik voel me eigenlijk overal comfortabel. Links, rechts, voorin, achterin... Ik speel waar ik mijn team het beste kan helpen. Alle posities passen bij mij."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen