Berichten uit Spanje: Messi blijft FC Barcelona trouw

22 juni 2021 – Vanuit Spanje komen berichten dat Lionel Messi bij FC Barcelona blijft. De Argentijn heeft voorzitter Joan Laporta hiervan op de hoogte gebracht, zo klinkt het.Het zou betekenen dat Messi spoedig een nieuw contract tekent. Zijn huidige verbintenis in Catalonië loopt over een week af en geeft hem dat een transfervrije status.

Berichten uit Spanje: Messi blijft FC Barcelona trouw

De in Barcelona gevestige journalist Miguel Rico treedt met dit nieuws naar buiten. Ook Diario Sport meldt, op basis van de berichtgeving van Rico, dat Messi de Catalanen trouw blijft. Het besluit van Messi is definitief. La Pulga tekent een eenjarig contract en is het de bedoeling dat hij deze over een jaar weer verlengt. Kortom, Messi is de komende twee jaar nog steeds te bewonderen in Camp Nou.

Deze constructie houdt verband met de penibele financiële situatie van Barcelona. De club van trainer Ronald Koeman mag de salarislimiet niet overschrijden. Over een jaar hoopt Barça dat de financiën er beter voor staan. Het is nog onduidelijk wanneer er een officiële aankondiging komt. Momenteel concentreert Messi zich met Argentinië op het toernooi om de Copa America.

LaLiga

gerelateerd