Tsjechië mogelijke opponent Oranje; nog vier scenario's

23 juni 2021 – Nadat ook poule D dinsdagavond zijn ontknoping kende, is er weer iets meer duidelijk over de mogelijke tegenstander van Oranje in de achtste finale. Tsjechië eindigde als nummer drie in de groep en is daarmee een van de mogelijke tegenstanders. Alles zal beslist worden tijdens de laatste groepsfasedag, waar nog vier scenario's mogelijk zijn.

Tsjechië mogelijke opponent Oranje; nog vier scenario's

Groep F levert geen beste nummer drie
Twee scenario's kunnen worden samengevoegd tot één, want voor beiden is nodig dat groep F - de poule des doods - níét een van de beste nummers drie levert. Dat kan bijvoorbeeld wanneer Frankrijk met grote cijfers wint van Portugal, of - iets onwaarschijnlijker - Hongarije dat doet tegen Duitsland. In deze gevallen zal Portugal, dan wel Duitsland op doelsaldo niet bij de vier beste nummers drie behoren en weet Oranje zeker dat het in de achtste finale tegen Tsjechië speelt.

Polen wint niet; winnaar bij Spanje - Slowakije
Ook wanneer de nummer drie van poule F wél doorgaat, is het nog mogelijk om deze te ontlopen. Dan moeten de uitslagen in poule E, waar de laatste ronde ook morgenavond gespeeld wordt, wel precies goed uitvallen. Het moet namelijk zo zijn dat groep E géén beste nummer drie levert. Dat is maar op één manier mogelijk, namelijk wanneer Polen niet wint van Zweden en de wedstrijd tussen Spanje en Slowakije niet in een gelijkspel eindigt. Ook dan komt Nederland Tsjechië tegen in de achtste finale.

Oranje treft Poule des Doods
Toch ligt nog altijd het risico op de loer dat Oranje de nummer drie van groep F (Frankrijk, Duitsland, Portugal of Hongarije) treft. Als de resultaten niet zijn zoals in de eerdere scenario's beschreven, kan Nederland zich dus opmaken voor een loodzware achtste finale-wedstrijd. 

Oranje

gerelateerd