Tsjechische media: 'Oranje laat tot nu toe het beste voetbal zien'

24 juni 2021, 12:38

Het Nederlands elftal neemt het in de achtste finale van het EK op tegen Tsjechië, zo weten we sinds gisteravond. In de Tsjechische media is de wedstrijd die zondag in Boedapest wordt gespeeld onderwerp van gesprek.

Tsjechië verloor dinsdag met 0-1 van Engeland en eindigde zodoende op de derde plaats in Groep D. 'Maar uiteindelijk staat de nationale ploeg er niet zo slecht voor. Ja, Nederland is de winnaar van zijn poule, maar nummer twee Kroatië neemt het op tegen Spanje. En wat interessant is? Als de selectie van Silhavy doorgaat, wacht in de kwartfinale de winnaar tussen Wales en Denemarken. Hoe dan ook zal het overleven van de volgende ronde een hele klus worden', schrijft Blesk.

De Tsjechische krant zag hoe Oranje zich eenvoudig plaatste voor de knock-outfase. 'Het land van Johan Cruijff en Marco van Basten ging fluitend door. Ze versloegen Oekraïne, Oostenrijk en Noord-Macedonië, scoorden acht goals en speelden met plezier. Wat Tsjechië staat te wachten? De onvermoeibare aanvoerder Georginio Wijnaldum, de nieuwste Barcelona-aanwinst Memphis Depay en de behendige Frenkie de Jong.'

'Oranje won Groep C zonder ook maar één punt te laten liggen en zal de duidelijke favoriet zijn', schrijft Deník. 'Tot nu toe hebben de spelers van het land van de tulpen (samen met Italië) waarschijnlijk het beste voetbal van het EK laten zien. Dat ze in drie wedstrijden acht keer hebben gescoord is daar een logisch gevolg van. Daarentegen wilde Tsjechië deze tegenstander graag treffen. Waarom? Het antwoord is simpel. In de Hongaarse hoofdstad gelden mildere coronaregels dan ooit tevoren en alleen hier kan het stadion uitverkopen. Dat is geweldig nieuws voor de Tsjechische fans, die kort hoeven te reizen naar Boedapest."

Volgens de Tsjechische trainer Miroslav Soukup, de bondscoach van Irak, heeft Oranje in de groepsfase baat gehad bij het thuisvoordeel. "Ik denk niet dat zij de lastigste route naar de knock-outfase hadden. Ja, Oekraïne scoorde twee doelpunten in een kwartier, maar daar was misschien sprake van onderschatting. Als we door willen gaan, zullen we een betere prestatie moeten leveren dan tegen Schotland, onze beste wedstrijd dit EK.'

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen