'Barcelona plukt na Wijnaldum-soap middenvelder weg bij PSG'

30 juni 2021, 17:43

FC Barcelona greep door Paris Saint-Germain deze zomer naast de komst van Georginio Wijnaldum, maar krijgt wel de beschikking over een extra middenvelder. De Catalaanse grootmacht gaat zich namelijk versterken met de talentvolle Kays Ruiz-Atil (18), die een aflopend contract heeft in Parijs. Hij keert deze zomer terug in Camp Nou.

Dat schrijft transferspecialist Fabrizio Romano althans. De geboren Fransman werd in 2015 opgepikt uit de jeugdopleiding van Olympique Lyon door FC Barcelona, maar vertrok na twee jaar alweer om naar Paris Saint-Germain te verkassen. Afgelopen seizoen maakte hij weliswaar zijn debuut in het eerste elftal en kwam hij tot zeven officiële optredens in de hoofdmacht, maar hij zou onder Ronald Koeman meer perspectief zien.

Ook onder andere OGC Nice en andere Ligue 1-clubs zouden interesse hebben, maar hijzelf zou het meest voelen voor een rentree naar FC Barcelona. Hoewel hij in eerste instantie gehaald is voor het B-team, krijgt hij onder Koeman wel een kans om zich te bewijzen in de hoofdmacht in de voorbereiding. Ilaix Moriba bewandelde eerder dezelfde route en verdiende een plek in de A-selectie van Koeman.

Lees ook: 'Koeman ziet opnieuw twee overbodige spelers naar Ligue 1 gaan'

Daarmee is het niet uitgesloten dat er nog een andere vervanger komt voor Wijnaldum, omdat bijvoorbeeld Miralem Pjanic zal vertrekken in de zomer en Pedri een overvolle zomer heeft. Maar met de komst van de talentvolle Ruiz-Atil is voorzitter Joan Laporta in elk geval tevreden. Hij wordt na Memphis Depay, Eric García en Sergio Aguëro de vierde transfervrije speler deze zomer en dat is opvallend veel: daarvoor was Mark van Bommel in 2005 de laatste (!) speler die gratis overkwam.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen