'Bournemouth hangt enorm prijskaartje om nek gewilde Danjuma'

19 juli 2021 – AFC Bournemouth is niet van plan om smaakmaker Arnaut Danjuma zonder slag of stoot te laten gaan. De Engelse club heeft naar verluidt een torenhoge vraagprijs van ruim veertig miljoen euro opgesteld. De Nederlandse aanvaller wordt gelinkt aan avonturen in de Premier League, Bundesliga en La Liga.

'Bournemouth hangt enorm prijskaartje om nek gewilde Danjuma'

De 24-jarige Danjuma speelt sinds de zomer van 2019 in het shirt van Bournemouth. Het eerste seizoen was hij nog te bewonderen in de Premier League, maar vervolgens degradeerde hij met zijn club naar de Championship. De club uit het Zuiden van Engeland slaagde er afgelopen seizoen niet in om weer te promoveren, maar Danjuma maakt zelf wel een uitstekende indruk.

Danjuma was namelijk goed voor zeventien treffers en dat is ook bij andere clubs opgevallen. Zo werd eerder al bekend dat het VfL Wolfsburg van trainer Mark van Bommel interesse heeft en werd een bod van het Spaanse Villarreal CF afgewezen. Die club had vijftien miljoen euro over voor Danjuma, maar dat komst dus niet in de buurt van de vraagprijs van Bournemouth.

De club hoopt de smaakmaker, die nog een driejarig contract heeft, niet zomaar te verliezen. Het prijskaartje van meer dan veertig miljoen euro moet Leicester City, West Ham United en Leeds United afschrikken. Die clubs hopen Danjuma naar de Premier League te halen. Eerder verdedigde de tweevoudig Oranje-international de clubkleuren van PSV, NEC Nijmegen en Club Brugge.

Eredivisie

gerelateerd