Louis van Gaal wil Henk Fraser als assistent bij Nederlands elftal

20 juli 2021 – Louis van Gaal hoopt Henk Fraser te overtuigen om hem te assisteren als bondscoach van het Nederlands elftal, zo weet het Algemeen Dagblad. De huidig trainer van Sparta moet de trainersstaf, verder bestaande uit Danny Blind, gaan completeren. Het AD verwacht dat Van Gaal spoedig zal worden benoemd voor zijn derde termijn als bondscoach.

Louis van Gaal wil Henk Fraser als assistent bij Nederlands elftal

Sparta-technisch directeur Henk van Stee bevestigt dat zijn trainer is benaderd. "Maar het was nog in de aftastende fase", stelt hij. Danny Blind zal als eerste assistent gaan fungeren, Fraser als tweede. Daardoor zou hij zijn klus bij Oranje kunnen blijven combineren met zijn werk als trainer van Sparta, waar hij al jaren uiterst succesvol werkzaam is.

Van Gaal stond eerder al tussen 2000 en 2002 en tussen 2012 en 2014 aan het roer bij Oranje. Fraser moet gaan dienen als de aansluiting met de jongere generaties, een functie die Patrick Kluivert in zijn vorige staf vervulde. Fraser begon zijn trainersloopbaan in de jeugd van PSV en werkte daarna succesvol bij ADO Den Haag, Vitesse en nu dus Sparta.

Het Nederlands elftal hervat in september de jacht op kwalificatie voor het Wereldkampioenschap in Qatar, met een wedstrijd tegen het sterke Noorwegen. Van Gaal wordt bij Oranje de opvolger van de ontslagen Frank de Boer.

Oranje

gerelateerd