Ramos-opvolger Alaba heeft zin in Spaans avontuur: "Een genot"

21 juli 2021 – David Alaba is officieel gepresenteerd bij Real Madrid. De verdediger komt transfervrij over van Bayern München en moet in Santiago Bernabeu Sergio Ramos doen vergeten. Hij maakte de overstap naar Paris Saint-Germain. De nieuwkomer heeft zin in zijn avontuur, vertelt hij op de persconferentie.

Ramos-opvolger Alaba heeft zin in Spaans avontuur: "Een genot"

"Ik had graag met Ramos gespeeld. Natuurlijk. Hij is een leider. En als ik een koppel zou vormen met Varane, zou ik dat natuurlijk ook graag willen", wordt Alaba geciteerd door El Mundo Deportivo. De Fransman wordt genoemd als serieuze optie voor Manchester United. Het is dus nog afwachten met wie de Oostenrijker gaat spelen, maar Alaba heeft in ieder geval zin in zijn Spaanse avontuur.

"In mijn jeugd volgde ik Real Madrid al. Toen ik in Wenen woonde, hoorde je mensen al over Real Madrid praten en daarom is het voor mij heel bijzonder om hier vandaag te zijn. Toen ik in het Bernabéu tegen Real Madrid speelde, was het een genot. De sfeer was geweldig en daarom wil ik het zo snel mogelijk weer meemaken. Dit is een droom die uitkomt. Het is de grootste club ter wereld en het enige wat ik kan zeggen is dat ik ernaar uitkijk om te spelen."

De verdediger kon naar meerdere clubs, maar hij koos dus voor een avontuur in de Spaanse hoofdstad. Daar gaat Alaba werken onder Carlo Ancelotti, met wie hij eerder al samenwerkte in München. "Natuurlijk was ik bedroefd dat Zidane de club verliet, maar ik was ook erg blij dat Ancelotti de volgende was, want ik ken hem al en ik ben er zeker van dat we goed met elkaar kunnen opschieten", vertelt de mandekker, die het rugnummer van Sergio Ramos overneemt.

"Ze boden me dit nummer aan omdat er ook niet veel meer waren. Ik weet waar dit nummer voor staat bij Real Madrid en dat is wat ik wil laten zien. Druk om het nummer van Ramos te dragen? Hij is een leider geworden en het is iets dat in ieders gedachten aanwezig is en ik zal proberen hem te eren en ik wil mezelf met hem meten. Maar ik ben hier niet om mezelf te vergelijken met andere spelers. Ik blijf David Alaba."

LaLiga

gerelateerd