Ajax en Lyon steggelen over 'te dure' Onana

21 juli 2021 – Ajax en Olympique Lyon hebben nog altijd geen akkoord bereikt over de transfer van André Onana. De Franse ploeg van Peter Bosz wil de geschorste doelman dolgraag inlijven, maar is niet van plan om de hoofdprijs te betalen. Dat is juist wat de Amsterdamse formatie wél verwacht.

Ajax en Lyon steggelen over 'te dure' Onana

Dat meldt De Telegraaf. Ajax hoopt ondanks de nog altijd lopende schorsing flink te cashen voor de komst van Onana, maar Lyon is niet bereid tot het uiterste te gaan. Volgens de krant verlopen de gesprekken daardoor uiterst moeizaam. De Franse subtopper is nu van plan Ajax tegemoet te komen door enkele bonussen in de deal te laten opnemen.

De Fransen zijn inmiddels zelf al rond met de keeper, die voor vijf jaar gaat tekenen in Lyon. De club is van mening dat het niet de hoofdprijs hoeft te betalen omdat Onana al bijna een jaar geschorst aan de kant staat wegens dopinggebruik en omdat zijn contract volgend jaar zomer afloopt. Onana is pas op 4 november weer speelgerechtigd.

Het verschil tussen vraag en aanbod is op dit moment nog vrij groot. Zo is Lyon bereid drie miljoen euro te betalen voor de Kameroener, terwijl Ajax minstens tien miljoen euro verlangt. Ajax en Lyon gaan de komende dagen proberen via gesprekken dichter bij elkaar te komen.

Ajax

gerelateerd