Lodewijks vertrekt bij KNVB: "Was graag gebleven"

21 juli 2021 – Patrick Lodewijks wordt geen onderdeel van de staf van de nieuwe Oranje-bondscoach Louis van Gaal. In het spoor van de ontslagen Frank de Boer en de vertrokken Dwight Lodeweges moet ook de keeperstrainer op zoek naar een nieuwe werkgever. De 54-jarige oud-doelman wordt naar verwachting opgevolgd door Frans Hoek, die al jarenlang samenwerkt met Van Gaal.

Lodewijks vertrekt bij KNVB: "Was graag gebleven"

Lodewijks begon in 2018 als nieuwe keeperstrainer bij Oranje en was sindsdien bij diverse andere zaken betrokken. "Dat laatste vind ik misschien nog wel het meest teleurstellend", vertelt Lodewijks aan het Algemeen Dagblad. "Bij Oranje weet je: een nieuwe coach kan zijn eigen mensen willen. Oké, inherent aan ons vak. Maar jammer is dat ik ook geen vervolg kan geven aan allerlei projecten die KNVB-breed zijn opgestart op keepersvlak sinds 2018."

Lodewijks beleefde er een mooie periode. "Zelf was ik daar ook nog graag bij betrokken gebleven", geeft hij toe. "Maar het belangrijkste: er móést vanuit de KNVB iets komen om de kans op topkeepers te vergroten. Dat is gebeurd. Hopelijk plukken we daar in de toekomst de vruchten van."

De staf van het Nederlands elftal begint steeds meer vorm te krijgen. Louis van Gaal zet binnenkort hoogstwaarschijnlijk voor de derde keer zijn krabbel onder een contract bij de KNVB. Henk Fraser en Danny Blind moeten zijn assistenten gaan worden in Zeist.

Oranje

gerelateerd