'Van de Beek negeert interesse en gaat voor kans op Old Trafford'

22 juli 2021 – Donny van de Beek lijkt deze zomer gewoon bij Manchester United te blijven. De middenvelder wordt vanwege een gebrek aan perspectief regelmatig gelinkt aan een vertrek, maar dat is niet aan de orde. Van de Beek hoopt manager Ole Gunnar Solskjaer te overtuigen en zet zijn zinnen op meer speeltijd.

'Van de Beek negeert interesse en gaat voor kans op Old Trafford'

Volgens het Engelse medium The Manchester Evenings News hoeven clubs met interesse niet meer aan te kloppen bij United. De 24-jarige Van de Beek zou het namelijk niet zien zitten om tijdelijk aan de slag te gaan bij een andere club. Er was naar verluidt interesse vanuit Spanje, Duitsland en Italië. Van de Beek blijft echter liever op Engelse bodem.

De pechvogel werd door toenmalig bondscoach Frank de Boer wel opgenomen in de EK-selectie, maar moest hij EK aan zich voorbij laten gaan vanwege een liesblessure. De afgelopen weken heeft hij hard gewerkt om fit te worden en Van de Beek oogt volgens The Manchester Evenings News 'fit, fris en klaar om de uitdaging bij United aan te gaan'.

Van de Beek kwam een jaar geleden voor ongeveer veertig miljoen euro naar United, dat hem destijds overnam van Ajax. De rechtspoot kwam in zijn eerste seizoen tot 36 wedstrijden, al moest hij het voornamelijk doen met invalbeurten. Vaak kwam hij zelfs helemaal niet in actie. De 19-voudig international van Oranje heeft een contract tot medio 2025 op Old Trafford.

Lees ook: 'Naam van Van de Beek duikt weer op in Barcelona'

Premier League

gerelateerd