PEC Zwolle strikt broodnodige versterking voor voorhoede

22 juli 2021 – PEC Zwolle heeft de broodnodige versterking voor de voorhoede binnen: Gervane Kastaneer (25, op archiefbeeld voor ADO Den Haag) komt naar de Hanzestad. De international van Curaçao komt over van Coventry City. Kastaneer kan voorin op alle posities uit de voeten. PEC kon na het vertrek van Virgil Misidjan, Mike van Duinen, Immanuel Pherai, Benson Manuel en Thomas Buitink wel wat aanvallende impulsen gebruiken.

PEC Zwolle strikt broodnodige versterking voor voorhoede

Kastaneer heeft bij PEC Zwolle een tweejarig contract getekend, met de optie voor nog een jaar. Hij kende in het seizoen 2016/2017 een succesvolle periode als speler van ADO Den Haag. Daarna vertrok Kastaneer naar het buitenland. Maar voor zowel Coventry City, FC Kaiserlautern en Heart of Midlothian kwam Kastaneer weinig aan spelen toe. Tussendoor was er ook nog een verhuurbeurt aan NAC Breda.

"Met deze overstap ben ik heel blij. PEC Zwolle is een mooie club en ook van Gustavo Hamer, teamgenoot bij Coventry City, hoorde ik goede verhalen. Mijn positieve gevoel werd versterkt door de gesprekken met de trainer en technisch manager, waarna het voor mij een makkelijke keuze was om voor PEC Zwolle te kiezen", reageert Kastaneer op het clubkanaal van de Blauwvingers.

Technisch manager Mike Willems: "Met Gervane voegen we een aanvaller toe die op alle drie de posities voorin uit de voeten kan. Hij is fysiek sterk en heeft een constante drang naar voren. Daarmee past hij uitstekend in het voetbal dat wij komend seizoen willen spelen. Vanwege de geplande maar inmiddels geannuleerde deelname van Curaçao aan de Gold Cup heeft de formele afwikkeling van de overeenkomst wat langer op zich laten wachten. Wel ben ik content dat hij zich nu per direct bij de selectie voegt en in die hoedanigheid nog een groot gedeelte van de voorbereiding meepakt."

Eredivisie

gerelateerd