Memphis vertrouwt op Van Gaal en kijkt uit naar samenwerking

23 juli 2021 – Memphis Depay vindt dat de KNVB er goed aan doet om Louis van Gaal aan te stellen als de nieuwe bondscoach. De aanvaller van Oranje werd donderdagavond gepresenteerd bij FC Barcelona en werd tijdens zijn presentatie ook gevraagd naar zijn nieuwe trainer bij het Nederlands elftal.

Memphis vertrouwt op Van Gaal en kijkt uit naar samenwerking

"Ik kijk daar heel positief naar", antwoorde Memphis na een vraag van de NOS over Van Gaal. "Ik heb het nieuws nog niet gehoord, maar heb natuurlijk wel dingen gelezen. Ik heb hem meegemaakt bij Manchester United. Hij haalde mij als speler van twintig jaar oud. Daarvoor nam hij me al mee naar het WK met Oranje."

"Ik heb geweldige momenten met hem meegemaakt en veel van hem geleerd. Ik heb goede en minder goede ervaringen gehad met Van Gaal. Ik was erg jong en moest nog een heleboel leren. Het belangrijkste is dat hij goed voor het team is en ik weet dat het goed zit. Hij zal zorgen dat er snel een team staat en dat is wat we nodig hebben bij Oranje."

Het is wachten op witte rook uit Zeist, waar Van Gaal de opvolger gaat worden van de opgestapte Frank de Boer. Van Gaal begint aan zijn derde termijn als bondscoach en moet Oranje naar het WK van eind 2022 in Qatar leiden. De kwalificatie voor dat toernooi is in volle gang en wordt begin september hervat met wedstrijden tegen Noorwegen, Montenegro en Turkije.

Oranje

gerelateerd