Officieel: Feyenoord ziet 'viking' Jørgensen vertrekken naar Turkije

24 juli 2021 – Het huwelijk tussen Nicolai Jørgensen en Feyenoord is definitief voorbij. De Deense aanvaller maakt de overstap naar Kasimpasa, dat afgelopen seizoen op de veertiende plaats eindigde in de Turkse competitie. De spits tekent een contract voor drie seizoenen.

Officieel: Feyenoord ziet 'viking' Jørgensen vertrekken naar Turkije

Het is geen verrassing dat de aanvaller vertrekt bij Feyenoord. Jørgensen had bij de clubleiding al aangegeven dat hij deze zomer een stap wilde maken en ook voor de Rotterdamse club kan de transfer goed uitpakken. De Deen had namelijk een hoog salaris. Het zorgt ervoor dat er nu ruimte in het salarishuis is om nieuwe spelers aan te trekken. 

Jørgensen maakte in de zomer van 2016 voor drie miljoen euro de overstap van FC Kopenhagen naar De Kuip. Het bleek een een schot in de roos. Hij schoot Feyenoord naar het kampioenschap met 21 doelpunten in zijn eerste seizoen. Het bleek ook meteen de piek te zijn, die hij daarna nooit meer wist te bereiken. Newcastle United wilde de spits in 2018 nog overnemen voor zeventien miljoen euro, maar de Rotterdammers wilden meer met het oog op het Wereldkampioenschap in Rusland. Dat blijkt achteraf een dure fout te zijn geweest. 

Vooral door veel blessureleed kwam hij in zijn tweede en derde seizoen nog tot slechts zeventien competitietreffers, de afgelopen twee jaar maakte hij er in totaal nog maar acht. Steeds vaker moest hij door blessures vanaf de zijlijn toekijken. Nu zijn de spits en de club officieel van elkaar verlost en wacht de aanvaller een lucratief avontuur in Turkije.

Feyenoord

gerelateerd