Slot nuanceert: "Gebrek aan creativiteit niet structureel"

26 juli 2021, 08:36

Arne Slot heeft zijn uitspraken na het uitduel met FC Drita genuanceerd. De trainer trok donderdag de pijnlijke conclusie dat het Feyenoord in de kleine ruimt ontbeert aan creativiteit en dat de selectie nog niet op orde is. Slot kwam daar zondag na de oefenwedstrijd tegen PAOK op terug.

"Ik zei dat de selectie nog niet op orde was, maar doelde daarmee niet op het nog aantrekken van negen of tien spelers. Dat is helemaal niet aan de orde", citeert De Telegraaf Slot. "Ik wilde zeggen dat Alireza Jahanbakhsh nog niet speelklaar was, we Gernot Trauner nog niet hadden, Ridgeciano Haps nog op de Gold Cup zat en Lutsharel Geertruida en Aliou Baldé geblesseerd zijn. Dat zijn jongens die voor ons van toegevoegde waarde kunnen zijn. En hopelijk kunnen we nog één of twee spelers aantrekken."

Lees terug: Pijnlijke conclusie Slot: "Te weinig creativiteit in ploeg"

Ook de opmerking over gebrek aan creativiteit kreeg een nuance. Slot voorspelde dat Feyenoord ook in de return tegen Drita geen legio kansen gaat creëren. "Het was een reëel beeld schetsen van wat je kunt verwachten als een tegenstander zo ver inzakt. En als je geen spelers tot je beschikking hebt die makkelijk kansen creëren door een man uit te spelen. Maar ik zie echt wel verbetering. Met De Kuip erachter leidt het tegen Drita ongetwijfeld tot meer kansen. Het gebrek aan creativiteit is niet structureel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen