Willem II
1 – 1
Fortuna Sittard

Oude club Watford steunt Berghuis in statement: 'Walgen ervan'

29 juli 2021 – De transfer van Steven Berghuis van Feyenoord naar Ajax heeft veel losgemaakt in de voetbalwereld. De overstap naar de rivaal wordt hem niet in dank afgenomen en er zijn zelfs enkele 'aanhangers' die hem de afgelopen dagen hebben bedreigd of met antisemitische uitingen op de proppen kwamen. Zijn oude club heeft daar inmiddels op gereageerd.

Oude club Watford steunt Berghuis in statement: 'Walgen ervan'

Deze verwerpelijke acties waren voor Watford reden genoeg om in een officieel statement in te gaan op de situatie van Berghuis. In het Twitter-bericht laat de Londense club weten hem te steunen en dat dit soort praktijken niet in de voetbalwereld thuishoren, nergens zelfs. 'We walgen van het antisemitisme na de transfer van ex-Hornet Steven Berghuis van Feyenoord naar Ajax.'

'We staan achter Steven en herhalen dat er geen enkele plaats is voor discriminatie bij Watford, in het voetbal en in de hele samenleving.' Naast de vele berichten via sociale media, werd onlangs door de gemeente Rotterdam ook per direct een antisemitische muurschildering over Berghuis verwijderd. Berghuis zelf heeft nog niet gereageerd op alle haat en houdt zich verstandig op de vlakte.

Lees ook: Gemeente verwijdert 'schokkende en walgelijke' plaat Berghuis

Na een uitstekende periode bij AZ werd Berghuis voor ruim zes miljoen euro opgepikt door Watford. In Engeland lukte het hem echter niet om potten te breken. Hij kwam tot slechts negen optredens in het eerste. Voor Feyenoord maakte hij 63 goals in een kleine honderdtwintig wedstrijden, waarmee hij een transfer naar Ajax verdiende.

Ajax

gerelateerd