Prachtig nieuws: Van Dijk kan eindelijk rentree maken bij Liverpool

29 juli 2021 – Virgil van Dijk is heel dicht bij zijn officieuze rentree namens Liverpool. De centrale verdediger is door manager Jürgen Klopp namelijk opgenomen in de wedstrijdselectie van The Reds voor het oefenduel met Hertha BSC donderdagavond. Ook Joe Gomez, die eveneens lange tijd uit de roulatie was, is weer van de partij en kan minuten gaan maken. De basisopstelling is overigens nog niet gecomunniceerd. 

Prachtig nieuws: Van Dijk kan eindelijk rentree maken bij Liverpool

Tijdens de eerste wedstrijd van de Engelse topploeg op het trainingskamp in Duitsland behoorde Van Dijk nog niet tot de wedstrijdselectie en leek uit de woorden van Klopp ook op te maken dat het nog wel even zou duren voordat de Nederlander weer wedstrijdminuten zou maken. "Helaas zou het nog steeds een verrassing zijn als zij dan meedoen", zei hij toen nog over speeltijd van zowel Van Dijk als Gomez voor het oefenduel tegen de club uit Berlijn.

Mogelijk komt er toch verandering in, want anders dan tegen FSV Mainz zit het duo ditmaal wel bij de wedstrijdselectie. Klopp kwam tijdens de voorafgaande persconferentie dan ook terug op zijn eigen uitspraken en dacht toen wel dat VVD mogelijk minuten kon maken deze donderdagavond. De kans dat hij aan de aftrap verschijnt, is klein. Maar een invalbeurt lijkt wel realistisch. 

Lees ook: Van Dijk staat voor rentree: "Hij lijkt er klaar voor"

Van Dijk werkt daarmee hard aan zijn rentree, nadat hij sinds eind vorig kalenderjaar buitenspel stond met een zware blessure. Hij miste daardoor onder andere het EK met het Nederlands elftal. Als zijn rentree spoedig verloopt, dan behoren speelminuten tegen Noorwegen op 1 september in de WK-kwalificatiereeks zelfs tot de mogelijkheden.

Premier League

gerelateerd