Berghuis begrijpt emoties na transfer: "Twee dingen gingen te ver"

30 juli 2021 – Steven Berghuis (29) maakte deze zomer de overstap van Feyenoord naar Ajax en daar kwamen logischerwijs veel reacties op. De buitenspeler van de Rotterdammers snapt de boosheid bij de aanhang van de Rotterdammers goed. "Daar had ik rekening mee gehouden, als je zo'n stap maakt. Ik ben niet dom", zei de aanvaller.

Berghuis begrijpt emoties na transfer: "Twee dingen gingen te ver"

Dat deed hij in gesprek met de NOS, waar hij werd gevraagd naar de reacties op zijn overgang. "Dat is ook niet erg", zei hij over sommige boze reacties in het Feyenoord-kamp. "Dat is ook de emotie. Er zijn twee dingen geweest die te ver zijn gegaan." Daarbij doelt hij vermoedelijk op het spandoek waarop Berghuis stond met de namen van de vermoorde Polletje en Peter R. de Vries én de muurschilderingen in Rotterdam.

"Maar het is wel mijn werk, mijn sport. Zo moeten de mensen dat ook zien, maar ik snap de emotie wel. Maar het is mijn werk en ik wil het maximale uit mijn carrière halen, voor mijn gevoel moest ik daarvoor deze stap zetten." Dat het een gevoelige overstap was, heeft Berghuis zeker mee laten wegen in zijn overgang. "Maar dan komt de topsportman in mij naar boven om te zeggen: 'Wat wil je?' Dan ga je daarvoor. En de mensen die dicht bij mij staan, staan erachter."

"Ik ben een jongen van Apeldoorn", vervolgt Berghuis. "Niet iedereen kan opgroeien bij een club vanuit de jeugd en dan doorgroeien. Je bent een professional, ik heb vijf jaar lang alles gegeven. Maar eerder ook drie jaar voor AZ, een half jaar voor Venlo. Ik neem mijn vak serieus en ben gewoon professioneel en dat ga ik ook bij Ajax doen", aldus de buitenspeler, die zei verder niet heel veel concrete andere opties te hebben. "Maar ik zie perspectief bij Ajax en wil met de ambities mee. Ik sta er nog steeds achter en voel me heel goed. De reacties op social media probeer je links te laten liggen. Dat is emotie, daar moet je ook niet te moeilijk over doen."

Bij Ajax heeft hij het vooralsnog goed naar zijn zin en voelt 'ie zich meer dan welkom. "Ik ben fantastisch opgevangen", zei Berghuis, die vanuit Rotterdam ook positieve reacties kreeg op zijn transfer. "Van spelers, staf en mensen met wie ik vijf jaar lang gewerkt heb. Ja, ook leuke en goede reacties en ik heb nog steeds goed contact met mensen daar. Zo kan het ook."

Ajax

gerelateerd