Romano weet het zeker: transfer Boadu helemaal rond

31 juli 2021 – Het hing al even in de lucht, maar Myron Boadu gaat AZ toch echt verlaten. Eerder vandaag werd al bekend dat hij niet bij de wedstrijdselectie van AZ zat tegen Real Sociedad en nu is bekend waarom. De transfer van Boadu naar AS Monaco is in kannen en kruiken. Dat bevestigt transferspecialist Fabrizio Romano via Twitter.

Romano weet het zeker: transfer Boadu helemaal rond

In zijn bericht valt te lezen dat Boadu en Monaco er onderling uit zijn, maar AZ en Monaco inmiddels ook. Dit weekend verwacht Romano nog dat de deal helemaal rond komt. Alleen het papierwerk moet nog worden gedaan en de speler moet medisch worden gekeurd. Daarbij bevestigt hij dat Monaco OGC Nice heeft afgetroefd.

Over de hoogte van de transfersom wordt nog niets gezegd. In eerdere berichtgeving van diverse media ging een som van vijftien miljoen euro rond. Boadu gaat bij Moncao de concurrentie aan met aanvallers als Wissam Ben Yedder, Kevin Volland en Pietro Pellegrini. Daarnaast treft hij een landgenoot bij de Monegasken. Anthony Musaba (oud-NEC) staat er namelijk ook onder contract.

Boadu staat al sinds 2013 onder contract bij AZ. In 2016 maakte hij zijn debuut voor Jong AZ in de Tweede Divisie. Daar overtuigde hij direct door in tien wedstrijden zeven doelpunten te maken. Na een zware blessure keerde hij terug en stroomde hij door naar het eerste elftal, waar hij in 64 duels goed was voor 32 doelpunten.

Eredivisie

gerelateerd