'Benzema verlengt contract, maar wil Real Madrid niet tot last zijn'

2 augustus 2021 – Karim Benzema gaat zijn contract bij Real Madrid verlengen tot medio 2023. De aanvaller kon er nog een extra jaar aan vastplakken, maar dat voorstel sloeg hij zelf af. De spits is niet meer de jongste en wil de Spaanse topclub niet tot last zijn in de toekomst.

'Benzema verlengt contract, maar wil Real Madrid niet tot last zijn'

Dat meldt ABC. De aanvaller heeft laten weten dat hij wil vertrekken, zodra hij merkt dat hij het gewenste niveau bij Real Madrid niet meer kan halen. Benzema stemde ook in met een salarisverlaging van tien procent dit seizoen. Over een jaar zal zijn loon dan stijgen met vijftien procent, waardoor de aanvaller in principe weinig verliest, terwijl het salarishuis van de club dit seizoen wel iets minder hoog ligt. Een win-winsituatie voor beide partijen.

Een rol als reserve ziet hij niet zitten in het Santiago Barnabéu, waardoor hij geen langdurig contract meer wil tekenen. De aanvaller wil ook nog wat extra moeite doen voor Real: hij hoopt Kylian Mbappé te overtuigen om naar Madrid te komen. De talentvolle Fransman wordt al langer gelinkt aan een transfer naar de Spaanse hoofdstad, maar Paris Saint-Germain wil hem niet laten gaan. Het betekent wellicht dat hij over een jaar transfervrij de overstap kan maken.

Benzema is al sinds 2009 actief bij Real Madrid. Hij is de buitenlander met de meeste duels ooit voor de Spaanse topclub met 559. In die wedstrijden scoorde hij 279 keer en was hij 144 keer de aangever. Vooral na het vertrek van Cristiano Ronaldo heeft de spits laten zien dat hij een echte doelpuntenmachine is. Het is alleen de vraag hoelang Real nog van hem kan genieten.

LaLiga

gerelateerd