Twente heeft 'buitenkansje' Sadilek binnen: optie tot koop

7 augustus 2021 – Michal Sadilek speelt komend seizoen op huurbasis voor FC Twente. De ploeg hoopte de huurtransfer van de PSV-middenvelder vandaag (zaterdag) rond te maken en is daarin geslaagd. Het is daarbij de vraag of Sadilek überhaupt nog in Eindhoven terug zal keren: Twente heeft bij de deal een optie tot koop bedongen.

Twente heeft 'buitenkansje' Sadilek binnen: optie tot koop

"FC Twente is een mooie club met een goede selectie", lichtte Sadilek zijn keuze op de website van zijn nieuwe werkgever toe. "Ze stralen ambitie uit. Ik wil graag in beeld blijven bij de nationale selectie van Tsjechië en daarom is het belangrijk dat ik speelminuten maak. Dat ik binnenkort met Vaclav Cerny op het veld sta, is bijzonder en maakt het extra mooi."

Technisch directeur Jan Streuer sprak namens FC Twente van een 'buitenkansje'. "Hij kan ontzettend goed voetballen en heeft een fantastische mentaliteit. Hij is niet voor niets international en dat Sparta Praag, een grote club uit zijn thuisland, hem ook graag wilde, zegt veel. Bij PSV speelde Sadilek voornamelijk op het middenveld, maar ook als linksachter kan hij goed uit de voeten."

Dat PSV open stond voor een verhuur van Sadilek, met optie tot koop, werd afgelopen tijd al vaker gemeld door het Eindhovens Dagblad. Naast Twente was ook Sparta Praag een optie, maar de Tsjechisch international blijft dus in de Eredivisie. In Eindhoven heeft hij nog een contract voor 2022, met een optie voor nog een seizoen. Het lijkt dus aannemelijk dat PSV - mocht Twente de speler definitief overnemen - nog een transfersom kan vragen.

PSV

gerelateerd