Done deal! Feyenoord heeft gewenste middenvelder binnen

10 augustus 2021, 17:11   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord heeft aanwinst Fredrik Aursnes officieel gepresenteerd. De 25-jarige middenvelder komt over van het Noorse Molde FK. Die club maakte de transfer eerder deze week al bekend, maar donderdagmiddag volgde ook de bevestiging van Feyenoord zelf. Aursnes tekende in De Kuip een driejarig contract tot medio 2024. 

"Dit is een hele mooie stap voor mij", vertelde de Noor zelf op de website van Feyenoord. "De manier van spelen van de club en de supporters hier spreken me aan. Ik kijk er enorm naar uit om voor Feyenoord te gaan spelen en ben heel enthousiast om hier te zijn." Voor Aursnes, die furore maakte in de Noorse competitie, is het zijn eerste avontuur buiten zijn thuisland. In De Kuip wordt hij herenigd met Marcus Pedersen, die deze zomer ook Molde verruilde voor Feyenoord. 

Met de komst van Aursnes krijgt de selectie van de Rotterdammers steeds meer vorm. Eerder haalde het met Alireza Jahanbakhsh en Gernot Trauner al de nodige versterkingen voor de voor- en achterhoede. Een verdedigende middenvelder was de eerstvolgende prioriteit op het lijstje, en nadat de namen van Joshua Kitolano en Joey Veerman de revue passeerden, kwam de club uiteindelijk bij Aursnes uit.

"Nu halen we met Fredrik een defensieve middenvelder binnen die al geruime tijd hoog op onze lijst stond, maar eerder voor ons onhaalbaar was", lichtte technisch directeur Frank Arnesen toe. "Fredrik is onder meer sterk in het afjagen en veroveren van de bal en heeft ook een heel goede pass. Met zijn kwaliteiten kan hij voor nog meer balans gaan zorgen in het elftal en we verwachten dat hij bij ons echt van toegevoegde waarde kan zijn."

Lees ook: Voltreffer Feyenoord: "Gaan ze veel plezier aan beleven"

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen