FC Barcelona
0 – 1
Real Madrid
Ajax
1 – 0
PSV

'Vd Hoorn snel rond met Utrecht; Van Bergen staat voor transfer'

17 augustus 2021 – De reünie tussen Mike van der Hoorn en FC Utrecht zit eraan te komen. De verdediger van Arminia Bielefeld kan bij zijn oude club de ernstig geblesseerde Tommy St. Jago vervangen. Mogelijk wordt de deal morgen (woensdag) al wereldkundig gemaakt.

'Vd Hoorn snel rond met Utrecht; Van Bergen staat voor transfer'

Dat is althans de voorspelling van De Telegraaf-journalist Jeroen Kapteijns. Hij schreef op Twitter dat de vooruitzichten op het terughalen van Van der Hoorn positief zijn. 'Als er geen onverwachte kink in de kabel komt, zou er morgen al witte rook kunnen opkringelen'. Waar Utrecht bij de komst van Van der Hoorn in de defensie uit de brand geholpen zou zijn, ziet ook de verdediger zelf een terugkeer zitten. "Het is belangrijk om weer te gaan spelen", werd hij geciteerd.

Van der Hoorn maakte in 2011 op achttienjarige leeftijd zijn Eredivisiedebuut namens FC Utrecht. Hij zou daarna nog twee jaar voor de club spelen om vervolgens de stap naar Ajax te maken. In Amsterdam schopte hij het nooit tot basisspeler, waarna hij via Swansea City (drie seizoenen) bij Arminia Bielefeld terecht kwam. Daar heeft de verdediger momenteel nog een contract tot medio 2023. Het is dan ook de vraag of het om een verhuur of een definitieve transfer gaat.

Lees ook: 'FC Utrecht wil Van der Hoorn terughalen als vervanger St. Jago'

Van Bergen
Waar FC Utrecht zich lijkt te gaan versterken, dreigt sc Heerenveen een belangrijke speler te gaan verliezen. Aanvaller Mitchell van Bergen staat in de belangstelling van het Engelse Middlesbrough. De club zal een transfer zeker overwegen: Van Bergen weigerde eerder zijn in 2022 aflopende contract te verlengen en dreigt daarom gratis de deur uit te lopen. De 21-jarige rechtsbuiten liet al vaker weten graag een stap te willen maken.

Eredivisie

gerelateerd