Willem II
0 – 0
Fortuna Sittard

PSV ziet perspectief: "Alle kans om het thuis af te maken"

18 augustus 2021 – PSV kende woensdagvond een valse start van het tweeluik met Benfica, maar de Eindhovenaren hebben na de 2-1 nederlaag in Eindhoven nog alle kans om zich te plaatsen voor de Champions League. Makkelijk zal het niet worden, maar Cody Gakpo en Marco van Ginkel vertrouwen op een goede afloop.

PSV ziet perspectief: "Alle kans om het thuis af te maken"

"We hebben alle kans om het thuis af te maken, maar we hadden hier natuurlijk gewoon willen winnen. We kregen goede kansen, dus het is wel zonde", spreekt Gakpo voor de camera van RTL 7. "Niet alles lukte in de eerste helft. We waren een beetje slordig en Benfica had het geluk aan zijn zijde. Dan is het zaak om als team bij elkaar te blijven en ik denk dat we dat in de tweede helft hebben laten zien."

PSV begon slecht aan de wedstrijd in de Portugese hoofdstad en keek al na tien minuten tegen een 1-0 achterstand aan. De Eindhovenaren kregen vlak voor rust ook een tweede doelpunt om de oren, maar knokten zich na rust terug. Gakpo maakte vroeg in de tweede helft de belangrijke 2-1. "Het is niet een heel slechte uitgangspositie, maar het had beter gekund", aldus de aanvaller.

Daar sluit aanvoerder Van Ginkel zich bij aan. "Welk gevoel overheerst? Een apart gevoel. In de eerste helft hadden we het moeilijk, maar kregen we toch wel mogelijkheden om er wat meer uit te halen. In de rust hadden we het gevoel dat er wel wat mogelijk was. Na rust begonnen we goed en Cody maakte een mooie goal. We gaan met een 2-1 verlies naar Eindhoven, maar ik denk dat er ook veel positieve punten zijn."

PSV

gerelateerd