Vitesse geeft voorsprong weg, maar maakt indruk

19 augustus 2021, 22:00   Bijgewerkt: 19 augustus 2021, 22:11

Vitesse heeft een goede uitgangspositie in de kwalificatie voor de Conference League door met 3-3 gelijk te spelen tegen RSC Anderlecht in de eerste play-off wedstrijd. De Arnhemmers hadden in de eerste helft weinig te vertellen, maar in de tweede helft ontpopte de wedstrijd zich tot een absolute kraker. Vitesse kwam terug van een achterstand, maar door een Brugs slotoffensief werd de doelpuntenregen afgesloten met een gelijke stand.

Na de overwinning op PEC Zwolle van afgelopen weekend mocht Vitesse al snel weer flink aan de bak. RSC Anderlecht rekende in de vorige ronde van de Conference League kwalificatie eenvoudig af met Laci (2-1 en 0-3 winst) en was geen makkelijke loting voor de Arnhemmers. Zelf had Vitesse eerder al behoorlijke moeite met Dundalk FC, waar thuis eerst met 2-2 gelijk werd gespeeld. In Dublin sleepten ze er een moeizame 1-2 overwinning uit, waardoor ze nu de beslissende tweestrijd met Anderlecht aan mochten gaan.

Dat ook dit tweeluik lastig zou gaan worden, werd al heel snel duidelijk. Vitesse kwam in de eerste fase moeilijk onder de druk van de Belgische ploeg uit. Dit resulteerde erin dat de ploeg van Thomas Letsch al vroeg tegen een 1-0 achterstand aan moest kijken, doordat Benito Raman uit de rebound van dichtbij binnen kon schuiven bij een slecht verwerkte voorzet. Ook na het doelpunt bleef Anderlecht scherp en had Vitesse moeite met de druk. Na een halfuur spelen bracht Eli Dasa echter weer leven in de wedstrijd toen hij een afvallende bal snoeihard tegen de touwen volleerde: 1-1.

Vitesse kreeg alleen niet lang de tijd om voort te bouwen op dit zondagsschot, want drie minuten later schoot Raman zijn ploeg opnieuw naar een voorsprong en konden de geelzwarten opnieuw beginnen. In de laatste minuten van de eerste helft kreeg Raman ook nog de kans om een hattrick op zijn naam te schrijven, toen hij vrij door kon lopen naar het doel van Markus Schubert, maar de paal weerhield hem hiervan. Daardoor gingen de ploegen rusten met een 2-1 stand en was er nog hoop voor de Arnhemmers om het tij te keren in de tweede helft.

Die hoop werd snel beantwoord in de tweede helft. Binnen een minuut was Baden Frederiksen net als tegen PEC Zwolle van afstand trefzeker en daarmee schoot hij zijn ploeg langszij. Dit kenmerkte de intenties van Vitesse in de tweede helft, waarin ze veel scherper en directer waren. Wel werd er hierdoor minder gevaar voor de doelen gesticht en stond de gelijke stand een werd Tannane gebracht om het verschil te maken. Hier had de buitenspeler niet lang voor nodig, want door een knap staaltje fysieke kracht speelde hij zich vrij voor het doel en schoot hij genadeloos raak: 2-3.

Zo gooide Vitesse de wedstrijd dus helemaal om in het tweede bedrijf. Wat in het begin een hele zware klus leek te worden, zag er na deze goal toch veel rooskleuriger uit. Maar toen begon het zenuwslopende slotoffensief van Anderlecht. Vitesse hield de voorsprong een lange tijd vast, geleidt van achteruit door een sterk spelende Bazoer, maar bezweek uiteindelijk alsnog toen Yari Verschaeren de bal in de blessuretijd in de korte hoek binnen schoot: 3-3.

Diep in de blessuretijd ontsnapten de Arnhemmers aan een absolute deceptie. Anderlecht kreeg nog een strafschop, maar de lat voorkwam dat Lior Rafaelov de matchwinner werd. Zo heeft Vitesse uiteindelijk toch een goede uitgangspositie met het oog op volgende week, maar maakt het zichzelf toch nog moeilijker dan nodig was.

Opstellingen en beoordelingen:*

RSC Anderlecht: Van Crombrugge 6; Murillo 7, Hoedt 6, Delcroix 6, Gomez 6; Cullen 6, Olsson 6, Rafaelov 6.5; Amuzu 7 (68. Ashimeru 6), Raman 7.5 (83. Verschaeren -), Zirkzee 6 (68. Thelin 6).

Vitesse: Schubert 6; Dasa 7, Oroz 6, Bazoer 7.5, Hajek 6.5, Wittek 6.5; Tronstad 6, Gboho 6.5 (90+2. Vroegh -), Bero 6.5; Darfalou 6.5 (83. Buitink -), Frederiksen 6.5 (66. Tannane 6).

Man of the Match: Riechedly Bazoer

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen