Van Wolfswinkel vraagteken tegen Ajax; transfer Van Bergen

20 augustus 2021 – FC Twente kan komende zondag in de topwedstrijd tegen Ajax mogelijk geen beroep doen op Ricky van Wolfswinkel. De nieuwe spits stond afgelopen weekend tegen Fortuna Sittard (2-1 nederlaag) nog in de basis, maar is een twijfelgeval voor de wedstrijd van dit weekend. De spits kampt met fysieke klachten.

Van Wolfswinkel vraagteken tegen Ajax; transfer Van Bergen

Dat bevestigt trainer Ron Jans op de clubwebsite. "Er zijn wat fysieke ongemakken, zo staat achter de naam van Ricky van Wolfswinkel nog een vraagteken." Wel keert de van een blessure teruggekeerde Dario Dumic terug in de wedstrijdselectie, net als nieuwkomer Denilho Cleonise. "Omdat het laatste weken even duurde was het best lastig voor hem. Denilho is nu speelgerechtigd en fysiek en mentaal is hij er klaar voor." FC Twente trakteerde Ajax in december 2020 nog op een 1-2 nederlaag dankzij twee treffers van Queensy Menig.

Van Bergen
Ook bij SC Heerenveen is het puzzelen geblazen. De Friezen, die zaterdagavond RKC Waalwijk ontvangen, moeten het stellen zonder de gevaarlijke buitenspeler Mitchell van Bergen. De 21-jarige aanvaller is in afwachting van zijn transfer naar Middelsbrough en verdwijnt daarom uit de basis. Manchester City-huurling Filip Stevanovic krijgt daarom volgens de Leeuwarder Courant een basisplaats tegen RKC. "Mitchell zit bij de selectie als de deal nog niet rond komt, maar zoals het nu staat gaat hij niet spelen", aldus Johnny Jansen.

Ook Siem de Jong krijgt een plek in de basisformatie. Heerenveen begon vorige week prima aan het nieuwe seizoen met een 0-1 zege op bezoek bij Go Ahead Eagles.

Eredivisie

gerelateerd