Ekkelenkamp na acht jaar op weg naar uitgang bij Ajax

26 augustus 2021, 21:31

Jurgen Ekkelenkamp staat op het punt om Ajax na acht jaar te verlaten. De 21-jarige middenvelder zet zijn loopbaan waarschijnlijk voort bij Hertha BSC, zo weet het Algemeen Dagblad woensdagavond te melden. De clubs naderen een akkoord over de transfervoorwaarden.

Het is zeker niet de eerste keer dat Ekkelenkamp in verband wordt gebracht met een overgang naar Hertha. De transfer lijkt nu echter ook rond te komen. Bovengenoemde krant schrijft dat de Duitse club de afgelopen dagen goede stappen heeft gezet in de onderhandelingen met Ajax. De clubs staan op het punt om een miljoenendeal te sluiten, waarna Ekkelenkamp nog persoonlijke overeenstemming met Hertha moet bereiken.

De partijen hebben nog enkele dagen om de deal rond te maken. Dinsdag 23.59 uur eindigt namelijk de zomerse transferperiode. Voor Ekkelenkamp betekent het dat hij hoogstwaarschijnlijk zijn laatste wedstrijd voor Ajax al heeft gespeeld. De middenvelder maakte 19 april 2018 zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax. Het lukte hem daarna niet om een vaste basisplaats te veroveren.

"Jurgen heeft nog een eenjarig contract en mag verlengen, maar wat kan je die jongen bieden? Het is gewoon een prima speler, die sterk geworden is en nog gaat helpen in wedstrijden. In de denkwijze van de club zou je hem misschien wel moeten behouden. Alleen voetballenderwijs kan je het hem niet aandoen om nog een volledig seizoen in die rol door te brengen. We denken dat het goed voor hem is om een stap te maken naar een club, die serieus met hem verder aan de slag gaat", gaf directeur voetbalzaken Marc Overmars een maand geleden aan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen