Kerk op weg naar Rusland, Labyad zegt 'nee' tegen clubs

27 augustus 2021 – Gyrano Kerk kan dit weekend zijn laatste wedstrijd voor FC Utrecht spelen. De aanvaller lijkt nog deze transferperiode te vertrekken uit de Galgenwaard, nu Lokomotiv Moskou serieus werk maakt van de buitenspeler. De Domstedelingen zouden circa zes miljoen euro verdienen.

Kerk op weg naar Rusland, Labyad zegt 'nee' tegen clubs

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Het Russische Eurostavka weet dat Kerk op 30 augustus naar de Russische hoofdstad vliegt om de onderhandelingen met Lokomotiv op te starten. De aanvaller kon vorig seizoen al rekenen op interesse van Hellas Verona, Cagliari en Leeds United. Destijds bleef hij toch bij FC Utrecht, omdat de geïnteresseerde clubs de vraagprijs te gortig vonden. Die werd vastgesteld op tien miljoen euro.

Nu is zes miljoen dus genoeg om hem op pikken. Ook Stade Brest had de aanvaller deze zomer hoog op het verlanglijstje, maar de club uit Moskou was slagvaardiger. Kerk was vorig seizoen een belangrijke kracht voor René Hake. In 38 wedstrijden was hij negen keer trefzeker en zeven keer was hij de aangever bij een doelpunt. De verwachting is dan ook dat de Domstedelingen een opvolger gaan halen als de aanvaller daadwerkelijk vertrekt.

Zakaria Labyad blijft
Voormalig FC Utrecht-speler Zakaria Labyad kan deze zomer ook een transfer maken, maar daar heeft hij geen zin in. Dat meldt Ajax Showtime. Hoewel hij vooral bankzitter is bij Ajax wil hij niet vertrekken uit de Johan Cruijff ArenA. Vanuit Portugal, België, Italië en het Midden-Oosten werd aan de aanvaller annex middenvelder getrokken, maar het totaalplaatje bleek niet te kloppen. Daarom blijft hij nog een seizoen in de hoofdstad. Over een jaar is hij transfervrij, waardoor hij wellicht ook interessant is voor grotere clubs. In 53 wedstrijden scoorde hij dertien keer en gaf hij tien assists.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Ajax

gerelateerd