'PSV maakt werk van terugkeer De Jong: huurdeal met koopoptie'

28 augustus 2021, 19:30   Bijgewerkt: 28 augustus 2021, 19:37

PSV maakt serieus werk van Luuk de Jong. De aanvaller moet deze transferperiode nog overkomen van Sevilla om de aanval te versterken. De Eindhovenaren zetten volgens het Eindhovens Dagblad in op een huurdeal met een koopoptie. Momenteel kan Roger Schmidt alleen beschikken over Eran Zahavi als diepste spits. Dat heeft alles te maken met de transfer van Donyell Malen naar Borussia Dortmund.

De verwachting is dat de clubs er wel uit gaan komen, maar het is de vraag of De Jong zelf openstaat voor een terugkeer in het Philips Stadion. De aanvaller speelde tussen 2014 en 2019 al in Eindhoven, waarna hij de transfer maakte naar Sevilla. In de Andalusische hoofdstad werd de aanvaller nooit onomstreden, maar de fans droegen hem op handen. Dat heeft alles te maken met de heldenrol van De Jong tijdens de Europa League-campagne in 2020. Met twee goals in de finale bezorgde hij zijn ploeg hoogstpersoonlikjk de titel.

Lees ook: 'Sevilla biedt Luuk de Jong aan bij FC Barcelona'

Dat terwijl De Jong in Spanje liet zien dat hij een echte goalgetter is. De aanvaller was een gewaardeerde kracht om zijn werklust, maar veel doelpunten maakte hij niet in La Liga. In 34 competitiewedstrijden was hij afgelopen seizoen goed voor vier treffers. Zijn marktwaarde wordt echter nog altijd geschat op tien miljoen euro. De Spanjaarden willen hem niet voor een appel en een ei laten gaan, omdat ze zelf ook 12,5 miljoen voor de Nederlander betaalden.

PSV wil hem daarom in eerste instantie huren, waarna hij wellicht komend seizoen definitief de overstap kan maken naar Eindhoven. Welk bedrag de koopoptie zal zijn, is nu nog niet bekend. Maar alles valt of staat natuurlijk met de wens van De Jong. Mocht hij openstaan voor een terugkeer in de Eredivisie, dan lijkt het een kwestie van tijd te zijn.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen