Grote verbazing over Oranje-oproep Ajax-reserve Rensch

30 augustus 2021, 10:50

Afgelopen vrijdag maakt bondscoach Louis van Gaal zijn eerste selectie van het Nederlands elftal bekend. Daarbij viel op dat Remko Pasveer en Donny van de Beek afvielen, gezien zij te weinig minuten maken voor hun club en dat Devyne Rensch wel bij de selectie zit. De back moet het namelijk veelal doen met een plek op de bank en daarom is er kritiek op het beleid van Van Gaal.

Ronald de Boer snijdt bij ESPN het onderwerp aan. "Van Gaal heeft het altijd over rimte, maar dat heeft Rensch niet. Heel weinig althans, dus ik begrijp de keuze niet. Ik denk dat we het er allemaal wel over eens zijn dat Rensch een geweldige speler is voor de toekomst, maar ik vind dit gek." Rensch kon vorig seizoen op veel speelminuten rekenen bij Ajax, maar dit seizoen heeft Erik ten Hag hem nog niet één keer in de basis laten starten.

Het feit dat Rensch weinig minuten maakt, verbaast ook Kenneth Perez. "Rensch gaat voorlopig echt niet spelen bij Ajax. Noussair Mazraoui doet het namelijk fanstastisch. Waarschijnlijk zijn er weinig smaken voor Van Gaal. Het voordeel van Rensch ik dat hij aan beide kanten uit de voeten kan." Naast Rensch zitten ook de backs Denzel Dumfries en Tyrell Malacia bij de selectie van Oranje.

Lees ook: Rensch: "Opeens zag ik de naam van meneer Van Gaal staan"

Tevens kunnen ook Nathan Aké en Daley Blind op linksback uit de voeten. Het Nederlands elftal speelt komende woensdag de eerste interland tegen Noorwegen. Later deze week staan ook Montenegro en Turkije nog op het programma. Nederland staat momenteel tweede in de groep van de WK-kwalificatie, een punt achter op koploper Turkije.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen