'Feyenoord één voorwaarde verwijderd van Arsenal-talent'

30 augustus 2021, 18:43

Feyenoord is heel dicht bij het aantrekken van Reiss Nelson (21). De aanvaller komt vermoedelijk vandaag of morgen op huurbasis over van Arsenal, nadat door de tijdelijke overgang van Amad Diallo een streep ging vanwege een onverwachte blessure. Toch moet er nog wel aan één voorwaarde worden voldaan voor een afgeronde deal.

Dat schrijft Feyenoord Transfermarkt in samenwerking met Fabrizio Romano althans maandagmiddag. Eerst moet Nelson zijn contract bij Arsenal nog verlengen, alvorens hij mag worden verhuurd. Volgens diverse Engelse journalisten gaat dat op korte termijn gebeuren en kan dan de deal met de Rotterdammers worden afgerond. De huidige verbintenis loopt nog door tot 2023, maar als Nelson zich bij Feyenoord laat zien, heeft hij een jaar later al een aflopende verbintenis en zal hij minder opleveren.

Lees ook'Feyenoord schakelt snel en wil zaken doen met Arsenal'

Nelson komt uit de jeugdopleiding van Arsenal en maakte in 2017 zijn eerste minuten in de hoofdmacht van de Londenaren. Een echte doorbraak zat er vooralsnog echter niet in en daarom is een tijdelijk vertrek voor beide partijen een goede optie. Voorin moet hij trainer Arne Slot meer opties geven, omdat Robert Bozenik verhuurd wordt en Bryan Linssen daardoor de enige échte optie is in de punt van de aanval.

Nelson is overigens ook niet echt een diepe spits, maar meer een rechtsbuiten. Wel kan hij ook in de spitspositie acteren en/of geeft het mogelijkheden om Alireza Jahanbakhsh als diepste man te fungeren. Eerder werd de Engels jeugdinternational verhuurd aan 1899 Hoffenheim, voor wie hij zeven goals maakte in 29 duels in de Bundesliga. Ook gaf hij één assist dat seizoen in de Duitse club. 

[tweet,FabrizioRomano/status/1432315791081451525

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen