'Barcelona ziet aanvaller vertrekken, Pjanic en Umtiti leveren in'

31 augustus 2021, 17:10

FC Barcelona gaat tijdelijk afscheid nemen van Rey Manaj (24). De jonge aanvaller, die in de voorbereiding nog zo'n goede indruk maakte op Ronald Koeman, wordt voor het komende seizoen verhuurd aan La Spezia. De club van Jeroen Zoet heeft bovendien een koopoptie van drie miljoen euro bedongen. En er was nog meer goed financieel nieuws voor voorzitter Joan Laporta. 

Dat schrijft transferspecialist Fabrizio Romanon althans. Manaj was een van de topscorers in de voorbereiding van FC Barcelona, nadat hij tegen Gimnástic een hattrick maakte en ook tegen Girona op het scoreformulier kwam. Op dat moment was de selectie van Koeman echter nog niet helemaal compleet, waardoor hij veel speeltijd kreeg. Inmiddels is hij in de pikorde ook alweer gedaald en was er weinig perspectief op speeltijd in het eerste team in het komende seizoen.

Manaj is een Albaniër die vorig seizoen in het tweede team van FC Barcelona speelde. Hij werd opgeleid bij Sampdoria en kwam via onder andere Internazionale, Pisa, Granada en Albacate in Camp Nou terecht. Uiteindelijk kwam hij tot geen enkel officieel optreden voor de Catalaanse grootmacht.

Lees ook'Barça verrast op Deadline Day en werkt aan komst Cavani'

Spelers vertrekken en leveren loon in

Manaj is vermoedelijk niet de laatste speler die op Deadline Day de deur achter zich dicht trekt in Camp Nou. Emerson is hard op weg naar Tottenham Hotspur, terwijl RB Leipzig hoopt Iliax Moriba binnen te halen. Ook van Miralem Pjanic en Alex Collado hoopt de club op de slotdag van de transfermarkt nog af te komen, maar daar is momenteel behoorlijk minder concrete interesse voor.

Eerstgenoemde zou volgens RAC1 bovendien de helft van zijn salaris inleveren om te blijven. De club had hem een contractontbinding voorgesteld, maar daarmee ging de Bosniër niet akkoord. Wel zou hij, net als verdediger Samuel Umtiti, een flink loonoffer doen. Beiden leveren ongeveer de helft van hun salaris in, waarbij niet geschreven wordt of ze dat in een bepaalde constructie nog terugkrijgen in een later stadium. Van Sergio Busquets en Jordi Alba werd ook vanuit de club bevestigd dat zijn loon inleveren in de komende periode. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen