'Feyenoord grijpt naast linksbacks en eiste koopoptie op Dessers'

31 augustus 2021 – Feyenoord heeft op Deadline Day naast de komst van twee linksbacks gegrepen. De club hoopte op Fredrik André Bjørkan (22) van FK Bodø/Glimt óf Domagoj Bradaric van OSC Lille, maar beide spelers bleken financieel onhaalbaar. Ridgeciano Haps is in elk geval officieel vertrokken, terwijl de komst van Cyriel Dessers ook spoedig afgerond wordt. 

'Feyenoord grijpt naast linksbacks en eiste koopoptie op Dessers'

Feyenoord Transfermarkt maakte enkele maanden geleden al melding van de interesse in Bjørkan, maar die belangstelling rakelde na de aanstaande deal van Haps naar de Serie A weer op. Desondanks hoeft men in Rotterdam niet te hopen op een zomerse komst van de back, want de Noor is op korte termijn onhaalbaar. Mogelijk komt hij nog wel over, maar dan pas in de winterstop, schrijft ook RTV Rijnmond. Zijn contract loopt namelijk aan het einde van dit kalenderjaar af. 

Het Algemeen Dagblad maakte daarnast melding van de belangstelling van Feyenoord's technisch directeur Frank Arnesen in OSC Lille-verdediger Bradari?. De naam van de 21-jarige Kroaat is inderdaad gevallen in De Kuip, maar de Franse club laat hem niet gaan en is niet te betalen. De overgang van Haps naar La Venezia is desondanks wel gewoon rondgekomen, een vervanger zal echter niet worden gehaald.

"Ik kijk met heel veel plezier terug op mijn tijd bij Feyenoord. Ik heb in Rotterdam mooie momenten beleefd, prijzen gepakt en een mijlpaal bereikt met honderd duels in het eerste", vertelt Haps over zijn transfer. "Dat is me veel waard. Ik zal de club, de supporters en De Kuip enorm missen, maar ik blijf jullie intensief volgen. Nu is het tijd om een nieuwe uitdaging aan te gaan in een topcompetitie."

Lees ook: Feyenoord slaat met Nelson (21) de eerste slag op Deadline Day

Dessers komt wel rond
De overgang van Dessers is wel volledig rond, zo schrijven alle Nederlandse media. De Rotterdammers wilden wel een koopoptie in de deal opnemen, om hem na een eventueel succesvol seizoen permanent over te kunnen nemen van RC Genk. Dat is gelukt, al is het naar verluidt niet bepaald goedkoop om hem na een huurseizoen definitief over te nemen. De deal wordt vermoedelijk spoedig gepresenteerd door Feyenoord. 

Feyenoord

gerelateerd