Van Bommel over pijnlijke fout: "Ik heb me kapot geërgerd"

1 september 2021 – Mark van Bommel kan zichzelf nog altijd voor de kop slaan vanwege zijn ongekende fout tijdens zijn officiële debuut als hoofdcoach van VfL Wolfsburg. Hij leidde zijn ploeg naar een zwaarbevochten bekeroverwinning op het nietige Preussen Münster, maar gebruikte een wissel te veel. Daardoor werd zijn ploeg uit de DFB Pokal gezet.

Van Bommel over pijnlijke fout: "Ik heb me kapot geërgerd"

Van Bommel kan er nog altijd niet bij met zijn hoofd. "Dat was zo ongelofelijk stom", blikt hij in gesprek met Sport1 terug. "Ik heb me kapot geërgerd aan mezelf. Nee, dit gebeurt mij nooit meer. Het was niet nodig en daardoor is het ook zo pijnlijk." Van Bommel en zijn ploeg wonnen na verlenging met 1-3, maar de coach gebruikte een zesde wissel. Het toegestane aantal was vijf.

"Het verraste ons na afloop dat we een wissel te veel hadden gebruikt", aldus Van Bommel. We hebben meerdere keren aan de arbitrage gevraagd of het mocht en nooit gehoord dat dat niet het geval was. We zijn daarom nog in hoger beroep gegaan, maar dat heeft helaas niets opgeleverd. Het ligt achter me", aldus de nieuwe coach.

Van Bommel wil zich focussen op het nieuwe seizoen in de Bundesliga én de Champions League. Ondanks een teleurstellende voorbereiding en de benoemde wisselfout is Van Bommel voortvarend van start gegaan bij Wolfsburg. Na drie competitieduels bezet de ploeg van Wout Weghorst en aanwinst Micky van de Ven de koppositie met negen punten.

Bundesliga

gerelateerd