Xhaka in opspraak na coronabesmetting, ook Mourinho reageert

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

3 september 2021 – José Mourinho heeft van zich laten horen na de positieve coronatest van Arsenal- en Zwitserland-speler Granit Xhaka. De middenvelder - die deze zomer dichtbij een transfer naar het AS Roma van Mourinho was - liep corona op nadat hij zich eerder bewust niet liet vaccineren. Dat kwam hem op de nodige kritiek te staan, en ook Mourinho deed een duit in het zakje. 

Xhaka in opspraak na coronabesmetting, ook Mourinho reageert

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Drie dagen geleden plaatste Xhaka zelf nog vol goede moed een post op Instagram: 'Ik kijk uit naar de komende uitdagingen met de Zwitserse ploeg', schreef hij daarbij. Het liep echter anders voor hem, want door zijn coronabesmetting moest hij die uitdagingen aan zich voorbij laten gaan. Mourinho kon het dan ook niet laten om het eerdere bericht er nog eens bij te pakken. 'Neem de prik, Granit, en wees veilig', reageerde hij.

Dat de besmette Xhaka zich niet wilde vaccineren, kwam hem op de nodige kritiek te staan. Dominique Blanc, voorzitter van de Zwitserse voetbalbond, liet naar aanleiding van die ophef van zich horen. "Onze aanvoerder heeft ervoor gekozen zich niet te laten vaccineren", begon hij op de website van de bond. "Deze beslissing respecteren wij volledig."

Blanc legde zijn standpunt verder uit. "Als voetbalbond raden wij spelers aan zich te laten vaccineren, maar in Zwitserland heeft iedereen het recht om hier zelf over te beslissen. Granit wordt in de media openlijk aangevallen en wordt zelfs persoonlijk bedreigd. Dat kunnen wij absoluut niet accepteren. Wij vragen iedereen de beslissing van Granit Xhaka en van iedereen in dit land te respecteren."

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd