Van Dijk neemt angst weg: "Toch raakte hij me flink op m'n enkel"

7 september 2021 – Virgil van Dijk heeft geen schade overgehouden aan de wedstrijd tussen Nederland en Turkije. De aanvoerder ging in de absolute slotfase bij de 6-1 van de bezoekers vervelend onderuit, maar direct na afloop gaf hij aan dat er niet veel aan de hand is. De schrik zat er even goed in in de ArenA omdat Van Dijk net terug is van een zware knieblessure.

Van Dijk neemt angst weg: "Toch raakte hij me flink op m'n enkel"

"Het valt gelukkig mee", aldus Van Dijk na de wedstrijd voor de camera van de NOS. "Het was natuurlijk een te zachte bal, misschien heeft dat te maken met concentratie. Ik had al een gele kaart dus ging ik er niet vol in. Toch heeft hij me aardig geraakt op m'n enkel. Misschien denken ze dat ik aan loop te stellen omdat ik groot ben. Maar ik speel zonder angst. Een tik krijgen hoort er soms bij."

Van Dijk zag ondanks het late tegendoelpunt een uitstekend Oranje in Amsterdam, waar uiteindelijk dus met liefst 6-1 van de rivaal werd gewonnen. "Over de eerste helft kunnen we alleen maar positief praten. Als je vroeg scoort, dan helpt dat natuurlijk en krijg je de fans van Turkije stil. Dat voelt machtig. Het geeft een boost als je de bal snel veroverd na balverlies", vertelde de aanvoerder.

"Iedereen keert nu terug naar zijn club en moet daar zorgen dat hij fit blijft. Dan komen we over een maandje weer bij elkaar voor nog eens twee belangrijke wedstrijden. We zijn onlangs opnieuw begonnen onder een nieuwe bondscoach. Deze week hebben we weer kunnen laten zien hoe goed we zijn. Hopelijk kunnen we daar op voortborduren." Oranje speelt in oktober tegen Letland (uit) en Gibraltar (thuis).

Oranje

gerelateerd