RKC Waalwijk
0 – 0
Willem II

Kritische vragen over Feyenoord's verzoek om vrij te zijn

9 september 2021 – Frank Wormuth (60) heeft zijn voorzichtige twijfels uitgesproken over de beslissing om Feyenoord dit weekend vrij te geven. De Rotterdammers hadden aangevraagd om niet in actie te hoeven komen na interlandbreak, omdat ze dinsdagavond alweer in Israël aan de bak moeten in de Conference League. De coach van opponent Heracles Almelo wil er niet te veel over kwijt, maar stelt wel kritische vragen.

Kritische vragen over Feyenoord's verzoek om vrij te zijn

"Wat ik me meer afvraag is of alle ploegen die tegen Europa League-deelnemers spelen er vanaf nu rekening mee moeten houden dat wedstrijden in de Eredivisie zomaar kunnen worden verplaatst?", stelt hij tegenover TC/Tubantia over het besluit om de wedstrijd van dit weekend te schrappen. Gevraagd of hij het dus 'apart' vindt, houdt hij zich op de vlakte. "Ik laat het hierbij."

De Duitse coach zoekt nog naar een oefentegenstander dit weekend, maar de kans is niet groot dat die gevonden wordt. Toch is het niet per se een nadeel dat zijn elftal nóg een week langer vrij is. "Mijn principe is: wat ik niet kan beïnvloeden, accepteer ik. Ik steek er geen energie in, we genieten maar gewoon een week van wat extra rust. We hadden een moeilijke beginfase met duels tegen PSV, Feyenoord en AZ. Daar valt er nu eentje tussenuit. Dat is niet per se verkeerd." 

Dat het ritme onderbroken zou worden, ziet Wormuth eveneens niet alleen negatief in. "Welk ritme precies? We hebben het tot nu toe niet echt goed gedaan. Een punt, uit bij Sparta, dat was het. We zoeken nog naar een zege, hebben nog geen ritme", legt hij uit. Met AZ wacht overigens na de vrije week ook een zware tegenstander, terwijl de Heraclieden ook al tegenover PSV stonden.

Feyenoord

gerelateerd