RKC Waalwijk
0 – 2
Willem II

FC Twente boos op uitfans: 'Gegooid met bekers vol urine'

13 september 2021 – FC Twente heeft het helemaal gehad met de misdragingen van bezoekende supporters van uitclubs, meldt Tubantia. Al wekenlang worden de eigen supporters de dupe van het slechte gedrag van uitsupporters. Afgelopen weekend zorgde de achterban van FC Utrecht voor de druppel: zij bekogelden de FC Twente-aanhang met bekers vol met urine.

FC Twente boos op uitfans: 'Gegooid met bekers vol urine'

Vanuit de tweede ring gooiden supporters van FC Utrecht bekers met bier én urine naar beneden. Dat kwam op de hoofden van de fans die in de vakken onder het uitvak een plek hebben. FC Twente is vastberaden om maatregelen te nemen en gaat nadenken over een oplossing. De club wil ervoor zorgen dat het uitvak beter is gescheiden van de andere plekken.

Supporters van de Enschedeërs hadden na de eerste thuiswedstrijd ook kritiek op de vervuilde stoeltjes in de Grolsch Veste. Veel zitplaatsen zouden onder de duivenpoep hebben gezeten. Nadat een woordvoerder eerder aangaf dat de club daar niet zoveel aan kon doen, heeft FC Twente via een officieel statement laten weten dat het ermee aan de slag gaat. 'De reactie hierop van FC Twente via de woordvoerder was niet goed. Diverse stoeltjes in het stadion blijken inderdaad opnieuw niet schoon te zijn. FC Twente betreurt de reactie en stelt alles in het werk om voor de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen AZ het stadion schoon op te leveren.'

De ploeg van Ron Jans boekte dit weekend de eerste overwinning van het nieuwe seizoen, door FC Utrecht in de slotfase met 1-0 te verslaan. De Tukkers stegen daarmee naar de dertiende plaats in de Eredivisie.

Eredivisie

gerelateerd