Derksen kraakt 'veteraan' bij Ajax: "Heeft zijn beste tijd gehad"

17 september 2021 – Johan Derksen was donderdagavond niet te spreken over de presatie van Remko Pasveer. De doelman Ajax speelde woensdag een matige wedstrijd op bezoek bij Sporting CP en dat was de analist van Veronica Inside niet ontgaan. Dat liet hij voorafgaand aan de wedstrijden in de Europa League en Conference League dan ook blijken.

Derksen kraakt 'veteraan' bij Ajax: "Heeft zijn beste tijd gehad"

"Ik vond hem de gehele wedstrijd slecht keepen", stelde Derksen na een vraag van presentator Wilfred Genee bij Veronica. "Hij was onzeker en het viel me op dat hij echt een veteraan is. Bij dat kopballetje viel hij er als een zoutzak achteraan. Hij keepte slecht en heeft zijn beste tijd gehad. Dat valt in de Nederlandse competitie tegen PEC Zwolle niet op, maar nu wel."

De 37-jarige Pasveer maakte op bezoek bij Sporting (1-5 overwinning) geen sterke indruk. Hij ging opzichtig in de fout bij de tegentreffer en had geluk dat in de tweede helft nog een doelpunt van de Portugezen werd afgekeurd. Desondanks won Ajax in het Estádio José Alvalade dankzij vier doelpunten van Sébastien Haller en een treffer van Steven Berghuis met ruime cijfers.

Door het matige optreden van Pasveer is de discussie rondom doelmannen bij Ajax nog altijd niet voorbij. Maarten Stekelenburg is in principe de eerste doelman, maar hij is met zijn 38 jaar ook de jongste niet meer. Erik ten Hag heeft ook de talentvolle Jay Gorter nog als optie. Daarnaast keert Andre Onana op 4 november aanstaande terug van een schorsing na dopinggebruik.

Ajax

gerelateerd