FC Barcelona
0 – 1
Real Madrid
Ajax
1 – 0
PSV

Slot over wissels PSV-coach Schmidt: "Niet vervelend"

19 september 2021 – Feyenoord-trainer Arne Slot vond het zondagmiddag in de topper tegen PSV fijn dat Roger Schmidt de beste spelers wisselde. De oefenmeester van de Rotterdammers werd gevraagd naar de wissels van zijn collega en zei – zonder de Duitser overigens te willen beledigen – dat hij het fijn vond dat de sterkhouders eraf gingen.

Slot over wissels PSV-coach Schmidt: "Niet vervelend"

"Het is niet vervelend als je de opstelling krijgt en je ziet dat Madueke niet speelt. En dat Götze er halverwege afgaat, is ook niet vervelend. PSV heeft ontzettend veel kwaliteit op de bank om het verschil te maken en dat hebben ze ook gedaan dit seizoen. Dus het is nog geen geruststellende gedachte, maar als ik mag kiezen…", liet Slot zijn voorkeur duidelijk doorschemeren. "Gakpo en Madueke zijn in mijn ogen beter dan de anderen. Dus het was fijn dat de spelers met de individuele kwaliteit in de 1-tegen-1 op een gegeven moment niet meer op het veld stonden."

Waar Schmidt's wissels niet lukten, pakte de tactische zet van Slot wel goed uit met een extra middenvelder. "PSV heeft tegen AZ en Sociedad veel moeten lopen. Dus wilden we na een lange bal PSV veel mentaal vervelende meters laten maken", legde Slot uit. "Dan is het fijn dat het plan goed gewerkt heeft, ook richting de spelers." De oefenmeester wilde veel lopers op het veld hebben. "Maar de tactiek wint de wedstrijd niet, dat doen de spelers."

Lees ook"Het is krankzinnig wat Schmidt doet met de wissels bij PSV"

Over het inbrengen van Bryan Linssen, die scoorde, was Slot duidelijk. "Je voelde dat het moeilijker werd, dus ik wilde met een wissel iets omdraaien. Maar zowel Jens als Guus zaten goed in de wedstrijd, totdat ik zag dat Guus niet meer kon", aldus Slot, die gezien de tegenstand van PSV deze overwinning 'de beste prestatie' tot dusver noemde dit seizoen.

Feyenoord

gerelateerd