PSV
2 – 1
Telstar
Ajax
0 – 0
Excelsior Maassluis

Feyenoord verbaast ook Slot: "Dit is wat supporters leuk vinden"

23 september 2021 – Trainer Arne Slot verscheen woensdagavond opnieuw tevreden voor de camera. Drie dagen na de 0-4 overwinning in Eindhoven versloeg zijn Feyenoord ook sc Heerenveen (3-1). De oefenmeester was lovend over de intensiteit die zijn ploeg op het veld legde en noemde daarbij in het bijzonder de rol van Orkun Kökcü.

Feyenoord verbaast ook Slot: "Dit is wat supporters leuk vinden"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Gevraagd naar de wedstrijd begon Slot in gesprek met ESPN direct zijn lofzang over de middenvelder. "Hij was niet de enige, maar ik vond dat Kökcü vandaag echt heel goed speelde. Hij stak ongelofelijk veel energie in de wedstrijd. Het is er wel eens over gegaan dat hij wat onnauwkeurig was, maar ik vond hem heel zuiver aan de bal. Daarnaast zette hij heel veel druk. Dat was ook nodig, het was een intensieve wedstrijd. Het is heel knap dat ze dat na zondag vandaag weer negentig minuten hebben volgehouden."

Hoewel Slot die intensiteit ook eist van zijn spelers, is hij tot dusver onder de indruk van hun vermogen om dat uit te voeren. "Ik werk nog niet heel lang met ze, dus ik vraag me constant af: hoe reageren ze op een 0-4 overwinning in Eindhoven? En hoe gaan we er fysiek mee om als we twee dagen later tegen een goed Heerenveen moeten spelen. Zij waren niet angstig en durfden op te bouwen. We moesten er echt veel energie in stoppen om ze het voetballen onmogelijk te maken. Dat is niet elke keer gelukt, maar ik denk dat ze er een mooie wedstrijd van hebben gemaakt."

Dat de resultaten goed zijn, helpt zeker mee in het goed uitvoeren van Slots ideeën. "De relatie met winnen zit er zeker in. Het is een intensieve manier van spelen. We hebben veel balbezit gehad, maar we kunnen veel beter aan de bal. Dan wordt het ook wat minder intensief, want dan hoef je niet constant de counter te voorkomen. Maar volgens mij is dit wat de supporters leuk vinden, om zo'n wedstrijd te zien."

Feyenoord

gerelateerd