Linssen is opmerkingen zat: "Ik ben topscorer, toch?"

24 september 2021 – Dat Bryan Linssen van origine een vleugelaanvaller is, blijft hem achtervolgen. Bij Feyenoord staat hij inmiddels al enige tijd in de punt van de aanval, waar hij afgelopen woensdag nog zijn honderdste Eredivisiegoal maakte, maar toch blijft hij te horen krijgen dat hij 'geen echte spits' is. Linssen zelf is wel klaar met die opmerkingen.

Linssen is opmerkingen zat: "Ik ben topscorer, toch?"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

In gesprek met het Algemeen Dagblad kreeg hij opnieuw de vraag of hij zich ook een échte spits voelt, een vraag die hij al vaker te horen kreeg. "Ja, want ik speel eigenlijk alleen nog maar als spits, toch? Ik hoor en lees zo vaak dat ik geen echte spits zou zijn. Volgens mij ben ik samen met Haller topscorer van Nederland. Dat klopt, toch?", aldus de invaller die inderdaad samen met Haller de topscorerslijst aanvoert - beiden scoorden vijf keer.

Bovendien staat hij in de Eredivisie nu dus op honderd treffers, een aantal dat alleen Klaas-Jan Huntelaar, Luuk de Jong, Dirk Kuyt en Blaise N'Kufo deze eeuw ook haalden. "Het zegt dat ik een prima speler voor de Eredivisie ben. Maar als ik een kans mis, zullen mensen weer roepen dat ik geen echte spits ben. Dat blijft waarschijnlijk zo tot ik ooit vertrek bij Feyenoord, dat blijft doorsudderen. Maar als ik nu zelf mag kiezen tussen linksbuiten of spits, dan kies ik voor het laatste."

Slot
Ook trainer Arne Slot kreeg mee dat Linssen vaak bekritiseerd werd. "Dat hij het niveau zou missen, die mening deel ik helemaal niet. Advocaat ook niet, want die stelde hem ook wekelijks op. We doen Linssen echt tekort als je zou zeggen dat hij het niveau niet aan zou kunnen en dat bewijst hij ook dit seizoen weer. Ik vind dat hij het hartstikke goed gedaan heeft. Of hij een echte spits is? Daar komt hij heel goed tot zijn recht, maar hij kan ook aan de buitenkanten spelen."

Feyenoord

gerelateerd