Ajax
3 – 0
PSV

Hilariteit bij debuut Huntelaar: "Moet aan ons baltempo wennen"

27 september 2021 – André Nijman was de eerste trainer van Klaas-Jan Huntelaar en is nu weer de oefenmeester van de voormalig profvoetballer. Waar de spits schitterde in het shirt van Real Madrid, AC Milan, Schalke 04 en Ajax is hij nu te vinden in de zevende reserveklasse bij HC'03. Daar werkt hij weer samen met Nijman.

Hilariteit bij debuut Huntelaar: "Moet aan ons baltempo wennen"

"Hij was wel echt goed en als jonge speler ook al beter dan de rest, ook dan de oudere jongens. Maar dat hij profvoetballer zou worden en dit niveau zou bereiken had ik toen nog niet meteen gezien. We hebben altijd contact gehouden en dus zijn wij niet heel verbaasd dat Klaas-Jan nu weer bij ons speelt", vertelt de trainer tegenover Omroep Gelderland. "Klaas-Jan zijn broer speelt ook in dit elftal en hij wilde altijd nog graag een keer met hem samen spelen. Ook zitten er nog een paar neven van hem in het team."

Het debuut van Huntelaar leverde een 3-1 overwinning op tegen het tiende elftal van Concordia Wehl, maar scoren? Dat zat er nog niet in voor de aanvaller. "Klaas-Jan moet nog aan ons baltempo wennen. Hij is al 38 hè", vertelt Nijman met een knipoog. "Klaas-Jan is niet bij ons gekomen om topscorer te worden. Hij wil gewoon lekker voetballen met wat vrienden en familie. Hij legt de ballen liever klaar voor de andere spelers. Ik hoop vooral voor hem dat hij bij ons nog een paar jaar met plezier kan voetballen en dat hij ook een leuke derde helft heeft."

Eredivisie

gerelateerd