Statistiek bewijst gelijk van Gaal: Flekken beste van Bundesliga

1 oktober 2021, 13:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mark Flekken zit voor de eerste keer in zijn loopbaan bij de definitieve selectie van het Nederlands elftal. De 28-jarige doelman van SC Freiburg behoort tot de 26-koppige selectie die het gaat opnemen tegen Letland en Gibraltar, in strijd om WK-kwalificatie. Een statistiek van de doelman is veelzeggend: geen keeper in de Bundesliga kan tot dusverre betere cijfers overleggen.

Flekken keerde dit seizoen namelijk liefst 83 procent van de schoten die op zijn doel werden gelost. Dat is het hoogste percentage van alle keepers in de Bundesliga. Nummer vijf in het klassement is Bayern München-topkeeper Manuel Neuer, die op 74 procent van de schoten tussen zijn palen een antwoord had.

Lees ook: Van Gaal haalt Lang en Flekken definitief bij selectie Oranje

Flekken speelt daarmee een belangrijke rol in de uitstekende start van SC Freiburg. De Duitsers bezetten momenteel knap de vijfde plaats in de competitie. Flekken kreeg dit seizoen pas vier doelpunten om de oren. Alleen FSV Mainz hield de deuren achterin beter gesloten. Neuer moest dit seizoen vijf keer vissen en doet het dus ook wat dat betreft minder dan de Nederlander.

Van Gaal heeft in totaal vier keepers opgenomen in zijn definitieve groep. Naast Flekken mogen ook Justin Bijlow, Joël Drommel en Tim Krul hopen op speelminuten. De kans lijkt groot dat Bijlow opnieuw de voorkeur krijgt. Tijdens de vorige interlandbreak maakte de Feyenoorder veel indruk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen