Watford doet het weer: eerste Premier League-ontslag een feit

3 oktober 2021, 13:00

Al na zeven speelronden in de Premier League is het eerste ontslag op het hoogste Engelse niveau een feit. Watford heeft op het toch al uitgebreide trainerskerkhof een plaatsje ingeruimd voor Xisco Muñoz.

Het ontslag van de Spaanse oefenmeester komt behoorlijk onverwachts: Muñoz hielp Watford afgelopen seizoen namelijk naar promotie en staat met de ploeg momenteel op een zeer verdienstelijke veertiende plaats. Toch laat Watford middels een officiële verklaring op de clubwebsite weten dat er geen vertrouwen meer is in de coach. "Het bestuur is van mening dat recente prestaties een negatieve trend weergeven, in een periode waarin de teamspirit juist zichtbaar naar een hoger niveau zou moeten gaan."

Lees ook: De gekste geruchten gaan rond bij Watford na ontslag Pearson

De Premier League-club besluit het statement door de ontslagen trainer succes te wensen en laat weten verder geen mededelingen te doen. Muñoz, die zijn trainersloopbaan begon bij Dinamo Tbilsi, is niet de eerste trainer die sneuvelt bij Watford. De Londense club ontsloeg in een tijdsbestek van twee jaar al vijf trainers, onder wie Nigel Pearson and Javi Garcia. Zaterdag verloor Watford op bezoek bij Leeds United: 1-0.

Overigens wordt er al volop gespeculeerd over een mogelijke opvolger van Muñoz. Claudio Ranieri, die met Leicester City in 2016 kampioen van Engeland werd, zou nadrukkelijk in beeld zijn bij de promovendus. Dat meldt journalist Gianluca Di Marzio op Twitter. Ranieri zit na zijn ontslag bij Sampdoria zonder baan. In Engeland werkte de Italiaan ook voor Chelsea en Fulham.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen