Onana terug in Ajax-doel? "Zou hem niet meer op de club toelaten"

7 oktober 2021, 07:40

Door de blessure van Maarten Stekelenburg zijn de opties in het Ajax-doel voor trainer Erik ten Hag opeens zeer beperkt. De keuze voor de geschorste Andre Onana tussen de palen is volgens Sander Westerveld wel een logische vanuit sportief oogpunt, maar niet vanuit persoonlijk vlak. "Ik zou hem niet eens meer op de club toelaten."

Dat vertelt Westerveld tegenover de NOS over de houding van Onana. Ondanks zijn dopingschorsing weigert de Kameroener namelijk bij te tekenen in Amsterdam en na een jaar niet gespeeld te kunnen hebben vanwege zijn eigen fout, lijkt een transfervrij vertrek in de maak. "Door hem alleen zit Ajax in de problemen. Hij had een jaar bij moeten tekenen met een gelimiteerde transfersom erin als goedmakertje voor zijn fout in het hele dopingschandaal", stelt de voormalig international.

Met Remko Pasveer achter de hand is de tweede keuze bovendien nogal veel minder. "Als ze er niet uitkomen met Onana dan zou ik in de transferperiode op zoek gaan naar een nieuwe keeper", stelt Westerveld, die ook denkt dat de andere alternatieven in Amsterdam nog niet goed genoeg zijn om furore te maken in de Champions League. "Jay Gorter is er nog niet klaar voor", aldus de oud-keeper.

Lees ookDilemma voor Ajax: "Ze kunnen nu niet meer om Onana heen"

Onana mag op 4 november weer wedstrijden spelen voor Ajax, maar directeur voetbalzaken Marc Overmars liet al doorschemeren dat wat hem betreft de goalie niet meer speelt. Ten Hag staat er anders in en zei al meermaals dat hij in principe voor de beste keuze gaat. Vooralsnog staat Pasveer in elk geval tussen de palen bij de Amsterdammers. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen