RKC Waalwijk
0 – 0
NEC

"Noa Lang droeg onder zijn Feyenoord-shirt een Ajax-shirtje"

7 oktober 2021 – Noa Lang (22) is een opmerkelijke verschijning bij Club Brugge en heeft in België veel vrienden, maar evenzoveel vijanden. Toch is de buitenspeler al heel zijn leven zo: hij zoekt de grenzen op en dat was in de jeugdopleiding óók al duidelijk zichtbaar. In het verleden liep hij in de jeugdopleiding van Feyenoord namelijk rond in een Ajax-shirtje.

"Noa Lang droeg onder zijn Feyenoord-shirt een Ajax-shirtje"

"Dan ging hij naar Varkenoord met onder zijn Feyenoord-tenue een Ajax-shirtje. Dat soort dingen deed hij gewoon", vertelt vader Jeffrey in De Telegraaf over zijn zoon Noa Lang. "Noa is een lefgozer en doet zijn eigen ding. Maar het allergrootst is zijn liefde voor het voetbal. Als hij met de Feyenoord-jeugd tegen Ajax speelde, dan deed hij echt alles om te winnen."

Dat Lang inmiddels is opgeroepen voor Oranje, stond volgens zijn vader in de sterren geschreven. "Een waarzegger heeft het allemaal voorspeld, toen Noa 5 jaar oud was. Ook dit over Oranje. Als het allemaal uitkomt, wat er in die brief van de waarzegger staat, dan gaan er nog mooie dingen gebeuren", laat hij weten over de toekomst van zijn zoon.

Lees ook: Lang lacht om Van Gaal: "Dat heeft hij mij ook duidelijk gemaakt"

Ook jeugdtrainer Gery Vink herkent zich tegenover de ochtendkrant in de verhalen over Lang. "Naïef en daardoor ook kwetsbaar en soms wat labiel. Maar ook een jongen met geweldige kwaliteiten en een heerlijke gast om mee te werken", aldus de coach. "Hij had zeker de kwaliteiten om ook bij Ajax te slagen, maar daar zat hij achter Tadic. Dat is een onmogelijk te winnen strijd. Bij Brugge heeft hij een vrije rol op links en dat is hem op het lijf geschreven."

Ajax

gerelateerd