"Keepersbeleid Oranje is 'Circus Frans Hoek' geworden"

11 oktober 2021 – Hoewel Justin Bijlow een goede eerste keuze is gebleken, is er nog altijd veel te doen over de keeperspositie bij Oranje. Zo wilde bondscoach Louis van Gaal Bijlow nog niet zijn vaste eerste keeper noemen en kreeg hij kritiek over de manier waarop hij met Joël Drommel omging. "Het selectiebeleid van de keepers is een beetje circus Frans Hoek geworden", doelde een kritische Ronald Waterreus op de rol van de keeperstrainer. 

"Keepersbeleid Oranje is 'Circus Frans Hoek' geworden"

Volgens Waterreus zijn de opvallende beslissingen wat betreft de positie onder de lat vooral te wijten aan Hoek. "Ik vind het fantastisch dat je een keeperstrainer aanstelt die een zekere autonomie heeft. Frans Hoek heeft voor dat vakgebied natuurlijk ontzettend veel betekend, maar nu...", begon hij in Rondo. "Eerst moest Remko Pasveer erbij, want die was zo goed met z'n voeten, maar die was toen gewoon reservekeeper van Ajax. Jasper Cillessen kon je niet van op aan, maar nu Bijlow je in de laatste minuut redt, moeten we ineens Cillessen niet meer vergeten", doelde Waterreus op een uitspraak van Van Gaal

Hij vervolgde: "Nu is Mark Flekken erbij gehaald. Hoe fantastisch ik dat verhaal ook vind, hij wordt als een soort nieuwe Van der Sar of Buffon als 'Van Gaal-keeper' voorgesteld, maar intussen zit Joël Drommel - net eerste keeper van PSV - moederziel alleen op een tribune in Letland. Je had Drommel ook kunnen vertellen: 'je gaat dit keer niet mee, dan kun je eindelijk je dozen in Eindhoven eens uitpakken en een weekje rust nemen'. Die jongens hebben al wedstrijden genoeg gehad. Nu vind ik het een beetje een poppenkast worden."

Tot slot stelde Waterreus dat Van Gaal best wat meer vertrouwen mag hebben in Bijlow. "Hij heeft nu vier interlands gespeeld en vier keer is het alsof hij er al honderd jaar staat. Ik vond dat nu na die wedstrijd wel een heel aparte opmerking. Het is toch lekker als je elke week dezelfde keeper in het elftal hebt waar je van op aan kunt? Bij Bijlow is dat zeker zo."

Oranje

gerelateerd