Van den Brom verwacht meer speeltijd voor Dessers bij Feyenoord

14 oktober 2021 – Cyriel Dessers zou meer moeten spelen bij Feyenoord. Dat is althans de mening van John van den Brom. Zijn KRC Genk verhuurt de spits dit seizoen aan de Rotterdammers, maar heeft daar volgens hem pas iets aan als Dessers meer minuten gaat maken.

Van den Brom verwacht meer speeltijd voor Dessers bij Feyenoord

In gesprek met ESPN legde Van den Brom uit hoe de huurtransfer van Dessers tot stand is gekomen. Dat begon door de concurrentiestrijd met topspits Paul Onuachu. "Hij is de onbetwiste nummer één voor mij en Cyriel zat daar altijd achter", begon de trainer. "Speelde Paul niet, dan kon Cyriel zijn ding doen. Dat heeft hij best goed gedaan, maar hij wilde altijd meer. Dat snap ik ook wel."

Afgelopen zomer leek het er lang op dat Onuachu degene was die Genk zou verlaten, maar concrete interesse voor de topscorer van het vorige Pro League-seizoen bleef uit. "Toen bleek dat Paul daadwerkelijk zou blijven, zijn er de laatste dagen van de window veel clubs geweest - vooral ook uit Nederland - die allemaal Cyriel erbij wilden hebben."

Een van die clubs was dus Feyenoord, waar uiteindelijk de keuze op viel. Ook Van den Brom was blij dat Dessers die stap kon maken, al verwacht hij wel dat de Rotterdammers hem vaker zullen opstellen. "Op dat moment was het een goede keuze voor hem, maar hij moet daar ook wel gaan spelen. Dan pas wordt het een meerwaarde. Voor Feyenoord, maar ook voor ons, want hij is nog steeds onze speler."

Zaterdag speelt Feyenoord, dat overigens de optie heeft om Dessers definitief over te nemen, de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. Wellicht lonkt er dan een basisplaats voor de Belg, aangezien Luis Sinisterra pas laat terug is van zijn interlandverplichtingen en waarschijnlijk niet in actie komt. 

Lees ook: Slot puzzelt: Sinisterra vermoedelijk niet, Nelson wel inzetbaar

Feyenoord

gerelateerd